// 18.01.2006 - 18.02.2006 / Sala SEMPERE

El llegat de Sharaku

Sharaku


L'exposició ‘‘El llegat de Sharaku’‘ reuneix reproduccions de gravats històrics i obres originals contemporànies que interpreten l'obra del mític gravador japonès Toshusai Sharaku, el qual va retratar a finals del segle XVIII actors del teatre kabuki, lluitadors de sumo i guerrers.
La mostra presentada comprèn tres parts: ‘‘Reproduccions de Sharaku’‘, ‘‘Sharaku en l'art gràfic’‘ i ‘‘Homenatge a Sharaku’‘.
La primera part consta de 28 retrats, de mig cos, realitzats per l'Institut Adachi de gravats en fusta, en forma de reproduccions fidels a partir dels originals més destacats de les 140 obres històriques de Sharaku.
‘‘Sharaku en l'art gràfic’‘ comprèn una selecció de 28 obres, especialment cartells, extretes de l'exposició commemorativa del 200 aniversari de Sharaku, que va promoure l'empresa periodística japonesa Mainichi el 1995, i que reprodueixen parts del rostre dels actors retratats dos segles abans. En ‘‘Homenatge a Sharaku’‘ s'inclouen 23 creacions de joves artistes japonesos contemporanis que reinterpreten la tècnica i figura del gran mestre homenatjat.
Pel que se sap de Sharaku, probablement ell mateix va ser actor de teatre tradicional japonès kabuki i un brillant amant del gravat, la qual cosa li va permetre en tan sols deu mesos d'activitat crear una obra que ha impregnat l'art i la iconografia japonesa dels dos segles següents. A finals del segle XIX va ser descobert per l'estudiós alemany Julius Kurt.

Tornar