// 22.01.2024 - 28.07.2024 / Sala ARCADI BLASCO

Molt de conte. Relats visuals en la col·lecció del MUA

Marco Algovia, Pedro Álvarez, Begoña Baeza, Dis Berlin, Nacho Bolea, Joan Castejón , Cristina de Middel, Cayetano Ferrández, Cristina Fontsaré , Laila Hotait, Alicia Lamarca, Javier Lorenzo, Paloma Muñoz y Walter Martin, Santi Tena


Com cada any, el Museu de la Universitat d'Alacant renova l'exposició de la seua col·lecció prenent com a punt de partida l'elecció d'una temàtica que es converteix en el criteri principal per a seleccionar les peces. En aquesta ocasió el tema triat ha sigut l'obra d'art com a narradora d'històries.

"Molt de conte. Relats visuals en la col·lecció del MUA” és una invitació a conèixer un fascinant univers que es desplega a través de 14 creacions de 15 artistes que ens permeten endinsar-nos en mons reals i imaginaris, memòries íntimes, denúncies socials, aventures d'amor i desig, reflexions sobre els temps que vivim... peces que transcendeixen allò que resulta purament objectual per a convertir-se en autèntiques narracions visuals capaces de contar històries intenses i commovedores.

Les obres presents en l'exposició estan realitzades amb diferents mitjans com la pintura, la fotografia, el collage o el vídeo.
La pintura és un mitjà atemporal que permet a l’artista compartir les seues inquietuds, somnis i desvetllaments, les seues vivències i principis, el seu ideari i imaginari.

La fotografia, alliberada definitivament de la seua naturalesa documental, queda al servei de la creació contemporània per a convertir-se en un dels mitjans més expressius, submergint-nos en moments congelats en el temps, capturant l'essència d'un instant i contant-nos històries de vida, amor, dolor i esperança.

Els collages, amb la seua capacitat de fusionar elements diversos, ens conviden a crear connexions inesperades i a reinterpretar la realitat. En aquest format, trobem un llenguatge visual que ens mostra com diferents fragments poden unir-se per a construir una nova i emocionant narrativa.

La peça de vídeo present en l'exposició ens conta, amb enorme subtilesa i esgarrament, una història real, carregada d'emoció i denúncia social.

L'exposició "Molt de conte. Relats visuals en la col·lecció del MUA” evidencia el poder de la figuració com a font inesgotable per a narrar històries. Cada peça exposada és una porta oberta a la imaginació, una oportunitat de viatjar a través de la mirada i descobrir el món a través de la creativitat, una trobada enriquidora amb la capacitat transformadora de l'art.

Tornar