// 28.09.2023 - 04.02.2024 / Sala CUB

Mare Lucidum

Ángel Fitor


«MARE LUCIDUM» és una mostra de la bellesa biològica, plàstica i simbòlica que encara alberga el mar Mediterrani i una crònica d'alguns dels problemes que l'asfixien. «MARE LUCIDUM» és una invitació a la fascinació per la fascinació i a la reflexió pel plaer del saber.

És també un treball recopilatori d'algunes de les fotografies que han dirigit, modelat i construït la carrera de l’autor durant quasi tres dècades de vocació desmesurada per donar veu a un mar amb freqüència mal tractat i mal comprès.

Ángel Fitor (Alacant, 1973) és fotògraf, fotoperiodista, bussejador professional i naturalista especialitzat en el medi marí. Com a resultat de la seua fort i primerenca vocació, ha consagrat tots els àmbits de sa vida a la divulgació dels valors naturals, humans i econòmics vinculats al mar.

El seu treball fotogràfic ha il·lustrat innombrables publicacions internacionals de tot format, incloent-hi capçaleres editorials del màxim prestigi com ara The Guardian, The New York Times, GEO Magazine, Smisthsonian Magazine i National Geographic Magazine.

Les seues imatges han sigut reconegudes en múltiples ocasions pels més importants certàmens internacionals de fotografia de naturalesa: World Press Photo, Wildlife Photographer of the Year, National Geographic Photo Contest o Sony World Photography Awards, entre d’altres.

El 2021 va ser nomenat Fotògraf de Naturalesa Europeu de l'Any per la Societat Alemanya de Fotografia de Naturalesa. El seu treball com a comunicador de la ciència i l'art que raja del mar es tradueix en infinitat de conferències i presentacions per a tota mena d'institucions públiques i privades, entre les quals destaca el mític Festival WildPhotos (Royal Geographical Society, Londres).

Té una àmplia experiència com a jurat fotogràfic i assessor per al cèlebre Wildlife Photographer of the Year, organitzat anualment pel Museu d'Història Natural de Londres, com també per a altres festivals internacionals de fotografia.

A més, treballa habitualment en la producció de cinema de naturalesa com a càmera submarí i assessor científic. Ha participat en la producció de sèries de TV de l'envergadura de Blue Planet II, Our Planet i The Mating Game. Entre els seus clients habituals en aquesta indústria hi ha la mítica BBC Natural History Unit, Silverback Films, Netflix o WildSpace.

L’any 2022 va ser nomenat ambaixador del programa Alumni de Talent Global de la Universitat d'Alacant, institució en la qual es va formar com a biòleg marí. El 2022, la revista Forbes el situa en el lloc setè en la seua llista dels 50 espanyols més premiats.

Tornar