PROGRAMACIÓ ACTIVITATS
MUSEU DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT

DIM 2021

DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS

del 10 al 23 de maig

#museouaDIM21
#DIM2021

Cada 18 de maig l’ICOM (Consell Internacional de Museus) proposa als museus, als seus professionals i a les comunitats celebrar el DIM (Dia Internacional dels Museus). Per a aquest 2021 el tema triat és «El futur dels museus: recuperar i reimaginar», una invitació a crear, imaginar i compartir noves pràctiques de (co)creació de valor, nous models de negoci per a les institucions culturals i solucions innovadores per als reptes socials, econòmics i mediambientals del present.

Des del MUA (Museu de la Universitat d’Alacant) ens sumem a la celebració del DIM amb una sèrie de propostes, tant presencials com virtuals, que començaran el dilluns 10 de maig i que es prolongaran fins al diumenge 23 de maig.

PROGRAMA

 • MUA en xarxa
  Un museu per al futur
  Del 10 al 23 de maig Des del MUA hem preparat, per a la setmana prèvia a la celebració del DIM, un conjunt d’activitats a través de les nostres xarxes socials (històries d’Instagram, sortejos, qüestionaris…) en les quals et proposem experimentar l’evolució digital dels museus.

 • El MUA il·lustra el futur
  Del 14 al 23 de maig Proposta dual (virtual i presencial) en la qual la il·lustradora María Gaitán connecta, mitjançant els dibuixos, el MUA i els continguts d’aquest amb els nous valors del museu del futur: tecnològic, sostenible, igualitari, divers, accessible i experiencial.
 • Píndola de cinema: «Tres grans obres pictòriques… vistes a través del cinema»
  A partir del 18 de maig El coordinador de l’Aula de Cinema de la Universitat d’Alacant, Israel Gil, ens presenta un vídeo en el qual ens acosta al món de l’art a través d’escenes de pel·lícules que transcorren en museus com el MOMA o el Louvre.
 • Outside the White Cube, 2021
  18 de maig L’artista multidisciplinari David Trujillo ha creat una obra expressament per al DIM 2021. Es tracta d’una escultura i vídeo en directe mitjançant Google Meet que estarà emetent durant 11 hores. La peça, que podrà veure’s presencialment en el MUA, però també a través d’Internet, fa un al·legat a favor de la tornada del públic als museus, que evidencia els beneficis i el major gaudi de la contemplació de les obres d’art en l’espai físic del museu.
 • Resultat del concurs
  «Els museus del futur»
  A partir del 18 de maig Resolució, lliurament de premis i presentació de l’exposició en línia dels treballs guanyadors del concurs escolar «Els museus del futur».
 • Performance «Si algú pronunciara el teu nom»
  21 de maig, 19.30h El col·lectiu DOS*TOPIAS (Andrea Corrales i Laia Lloret) presenta al MUA «Si algú pronunciara el teu nom» basada en l’obra de Monique Wittig El cuerpo lesbiano (1973). Aquesta performance serà l’acte de clausura de la II Convocatòria d’Arts Visuals PLURI-IDENTITATS.
 • Resultat del concurs
  «Identitats múltiples»
  A partir del 21 de maig Resolució, lliurament de premis i presentació dels vídeos guanyadors del concurs universitari «Identitats múltiples, videoreflexions a través d’Instagram». Un concurs al voltant del concepte de la identitat en el marc de la II Convocatòria d’Arts Visuals PLURI-IDENTITATS organitzada pel MUA.

  Ya tenim guanyadors del concurs Identitats Múltiples!!!⁣ Vídeo-reflexiones a través d'Instagram.⁣

  1r Premi @migueletsorianet⁣
  2n Premi @kamila_nugaeva⁣
  3er Premi @sogoisa⁣

  ACTA DEL JURAT
 • Taller «Mirades simètriques»
  23 de maig, 11.00h Es requereix inscripció prèvia, a partir del 17 de maig (capacitat limitada)

  Taller didàctic de creativitat i expressió plàstica d’emocions, impartit per l’artista cubana Gertrudis Rivalta. A través de l’eina terapèutica del test de Roscharch i en connexió amb l’exposició de la col·lecció de Daniel Escolano, l’artista ens introdueix en la tècnica de l’estampació per «dobles» i el joc de simetries.