#diumengesalMUA

CURS 2024/2025
En aquest curs seguim amb la intenció de continuar oferint un conjunt divers d'activitats per a tota la família. El programa Diumenges al MUA pretén acostar el Museu i l'art a tots els públics, amb una variada programació d'activitats. Des de 2016 convidem a la ciutadania a passar un matí de diumenge diferent, plena d'art, cultura i creativitat. Anima't a descobrir i a gaudir de la fotografia, l'arquitectura, la escultura, la pintura, la literatura, l'art contemporani, l'arqueologia...
Diumenge 6 d'octubre de 2024 / 11:00 - 13:00

Te cuento un Fanzine

Francisca Ossa Zazzali. Poeta

Taller de fanzins i collage

Participants: 20 persones a partir de 8 anys

En aquest taller crearem de manera individual o en família el nostre fanzín propi inspirant-nos en l’exposició: “Molt de conte” del Museu de la Universitat d’Alacant.
Haurem de narrar de manera divertida i creativa que és el que l’exposició ens va voler comptar.
Per a crear el nostre fanzín tindrem a disposició diferents elements visuals relacionats amb l’exposició: frases, imatges,...
Amb elles farem un petit exercici d’escriptura creativa grupal i després dissenyarem el nostre fanzíne mitjançant la tècnica del collage, bidimensional i tridimensional, i l’aquarel·la.

Inscripció activitat
Diumenge 20 d'octubre de 2024 / 11:00 - 13:00

Reinventar la escritura

Carlos Izquierdo. Músic

Taller de cal·ligrafies experimentals

Participants: 25 persones a partir de 8 anys

Taller pràctic per a fer de l’escriptura un terreny de creació, curiositat i joc, on s’uneix la cal·ligrafia amb el dibuix i amb una aproximació creativa de la veu.
Investigarem el traç des de perspectives diferents, prenent com a inspiració l’escriptura asèmica d’artistes com Mirtha Dermisache, inventarem cal·ligrafies noves, lletres que ens facen imaginar nous significats i possibilitats, i arribarem a les seues sonoritats i definicions noves a partir de les pronunciacions experimentals d’artistes com Cathy Berberian.
La proposta se desenvoluparà al voltant de l’exposició “Poéticas incendiadas”.

Inscripció activitat
Diumenge 27 d'octubre de 2024 / 11:00 - 13:00

Arte + Creatividad+ tecnología

Brisa MP. Artista medial

Taller d’electrònica creativa

Participants: 20 persones a partir de 8 anys

A partir de tecnologies baixes i materials de rebuig, ens introduirem en l’electrònica d’una manera creativa i artística, crearem un objecte o instrument sonor amb components electrònics i materials per a reciclar. El taller és un espai per a compartir i cocrear en família on la creativitat va de bracet de l’aprenentatge, on fem un tomb amb les possibilitats que donen les tecnologies, més enllà de les pantalles i els likes. Ens introduirem de manera experimental en el territori híbrid de la ciència i l’art, incentivarem la imaginació i la creativitat amb materials barats i de deixalla, fomentarem les pràctiques ecològiques i anticonsum.
Per a aquest taller és necessari que portes materials en desús que usarem per a construir l’objecte final. Una caixa plàstica de gelat, taper, o caixa de cartó de sabates o una altra.
Brisa MP és una de les artistes seleccionades en les 10 Residències d’investigació i creació artística del MUA.

Inscripció activitat
Diumenge 10 de novembre de 2024 / 11:00 - 13:00

Dibujo e imaginación. Cadáver exquisit

Lucía Mir. Artista

AJORNAT AL PRÒXIM QUADRIMESTRE



Taller de dibuix experimental
Participants: 25 persones a partir de 6 anys
El “Cadáver Exquisito” és una pràctica artística col·laborativa nascuda en el si del moviment surrealista a principis del segle XX. Originada per artistes com André Breton, Marcel Duchamp i altres membres del grup surrealista, aquesta tècnica es va desenvolupar com una manera d’explorar la creativitat col·lectiva i el subconscient.
Aquesta tècnica consisteix a crear una obra d’art en conjunt, on cada participant aporta una part del dibuix sense conèixer les contribucions prèvies dels altres. L’obra es desenvolupa de manera seqüencial i sorpresa, genera resultats inesperats i plens de creativitat.
L’objectiu d’aquest taller és submergir els participants en la creació d’un “Cadáver Exquisito” dividit en quatre parts, cadascuna de les quals explorarà diferents aspectes personals i de l’entorn. A través de la tècnica del “contorn cec”, el dibuix del seu menjar favorit, l’exploració de l’entorn i la representació d’espais imaginats, se cerca fomentar la creativitat, la col·laboració i la connexió sensorial amb un mateix, amb el grup i amb l’entorn.
Lucía Mir és una de les artistes seleccionades en les 10 Residències d’investigació i creació artística del MUA.

Diumenge 24 de novembre de 2024 / 11:00 - 13:00

Revers.A / Revers.Ø / Revers.E. Crear desde el otro lado

Alissia (María Penalva-Leal). Artista

Taller de pintura i collage sobre tèxtil

Participants: 20 persones a partir de 8 anys

Coneixerem primer les monstres que poblen l’exposició 'Revers.a / Revers.Ø / Revers.E' en la qual l’artista ens ofereix una relectura crítica de L’Odissea d’Homer amb perspectiva de gènere.
Farem un dibuix o composició de collage basat en aquests arquetips de personatges mitològics que hem conegut i els traspassarem a la bossa de cotó orgànic amb pintures per a tèxtil.

Inscripció activitat
Diumenge 15 de desembre de 2024 / 11:00 - 13:00

Dibujos fotogénicos

David Mocha. Fotògraf

Taller d’introducció a la cianotípia

Participants: 25 persones a partir de 6 anys

En aquest taller ens introduirem en el procediment de la cianotípia, un senzill i artesanal procés del segle XIX que ens permetrà crear imatges sense cambra gràcies a la llum solar. Descobrirem els treballs de diferents fotògrafes i fotògrafs que van experimentar amb aquesta tècnica per a després crear les nostres imatges pròpies.
La cianotípia és un procediment fotogràfic monocrom amb el qual s’aconsegueix una còpia fotogràfica en color blau de Prússia dels objectes que s’han col·locat damunt d’un paper sensibilitzat i exposat a la llum solar. Ens inspirarem en la mostra expositiva dels 25 anys del MUA per a crear les nostres composicions pròpies, afegirem a les imatges altres elements com fulles, flors o branques per a crear dibuixos fotogènics amb els quals potenciarem la nostra creativitat i amb els quals viatjarem als orígens de la fotografia.

Inscripció activitat

© 2020 MUA. Museu de la Universitat d'Alacant · Tots els drets reservats. · Info Legal · Contacte · +34 965 90 93 87
Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües · www.veu.ua.es