Visita teatralitzada i taller de creació literària.
Impartit per Juan Diego Cerdà, actor i docent (Ambulantes Lab).
Participants: 25 persones a partir de 6 anys.
Segur que coneixes el meravellós llibre El Petit Príncep. El que potser desconeixes és que el seu autor, Antoine Saint-Exupéry, va ser a més d’escriptor, aviador... i va aterrar en el que avui és el campus de la Universitat d’Alacant! Però aquest és només el principi d’una aventura inoblidable. Vine i viu la història a través d’un viatge en el temps en què haureu d’ajudar Antoine a fer volar les paraules. Les vostres pròpies paraules.
Taller d’acumulació de formes i objectes.
Participants: 25 persones a partir de 6 anys.
Prenem com a referència Carmen Calvo, artista valenciana considerada com una arqueòloga contemporània per la seua incansable cerca d’objectes pertanyents a altres èpoques, com un arqueòleg que troba peces i fragments en un jaciment.
Treballarem amb diferents objectes que els participants agruparan i els enumeraran com un diari d’excavació segons les seues característiques per a després crear composicions descontextualitzades a través del color.
Taller de Fotografia
Participants: 20 persones a partir de 6 anys
És una activitat lúdica formativa que pretén activar els cossos de les persones participants i despertar la consciència que fotografiar és una pràctica corporal en què estan implicats tots els sentits, no només la vista.
Les famílies participants faran xicotetes pràctiques fotogràfiques amb les càmeres dels dispositius mòbils, i dirigiran la mirada cap al cos com a lloc de reflexió, exploració i joc.
És imprescindible que els participants disposen d'un dispositiu per a realitzar fotos digitals, com un mòbil o càmera.
Muntant autoretrats aliens.
Participants: 12 xiquets a partir de 6 anys més 12 adults acompanyants.
El primer que farem serà una fotografia, després, la imprimirem en paper. En un tercer moment, tallarem la imatge per la meitat, per a intervenir-la amb traços, taques i colors. Després entre els participants, armarem retrats combinats, que completarem amb més intervencions, i intentarem donar-los un sentit que tinga a veure amb la nostra personalitat i la de l’altre. Interpretarem i posarem en joc totes les eines creatives que aprendrem en el taller.
Visita teatralitzada i taller sobre les obres de l’exposició Pluriidentitats
Participants: Segons la capacitat. A partir de 8 anys.
Recorregut escènic a través de les obres proposades per l’Exposició Pluriidentitats
Ens endinsarem en les diferents obres exposades per a donar-los veu i gest i en alguns casos deixar que la música en viu ens faça sentir. L’objectiu serà portar l’espectador a altres realitats i deixar-los sentir l’essència que els autors hagen volgut expressar amb les seues obres. Un viatge per a sentir i reflexionar sobre conceptes com la diversitat, el respecte i la llibertat.
Taller de creació sobre el llibre d’artista.
Participants: 25 persones de totes les edats.
El llibre d’artista és un dels formats més especials utilitzat per multitud d’artistes al llarg de la història de l’art. A mig camí entre el llibre, el llenç i l’escultura, els llibres d’artista tenen la bella facultat d’estar oberts al de qualsevol eina i tècnica per a la seua creació. La creativitat i la fantasia de l’autor són l’únic límit aplicable.
Durant aquest breu taller, cadascun dels assistents crearà un llibre d’artista a través de l’ús de les eines (pintura, fotografia, collage…) que millor s’adapten als seus desitjos i motivacions.
Una excusa per a aprofundir sobre aquest bell format que es desenvolupa de manera paral·lela a l’exposició sobre la col·lecció del Banc Sabadell organitzada pel MUA.
Taller d’argila al voltant de l’art ceràmic d’Arcadi Blasco
Participants: 25 persones de totes les edats.
La creació ceràmica de l’artista alacantí Arcadi Blasco (1928-2013), recollida en l’Espai Arcadi Blasco del MUA, serà l’element inspirador en aquest taller. L’explicació de peces com les rodes de molí, les arquitectures per a defensar-se de la por o les maquetes per a escultures públiques, donarà pas al treball creatiu en el taller, on recrearem les tècniques, els materials i els missatges utilitzats per Arcadi en les seues obres.
Taller de disseny i gimcana de sensibilització amb l’accessibilitat universal.
Participants: 20 persones a partir de 8 anys.
De vegades pensem que els espais que visitem estan fets a la mesura de tot el món, però no sempre és així. Perquè hi ha persones que, de vegades, per diverses circumstàncies, es troben amb alguna mena de dificultat o barrera per a poder moure’s o interactuar amb l’entorn. MUA Universal és una activitat per un museu més accessible i sense barreres, que incloga totes les persones atenent les necessitats d’aquestes. I ho farà a través d’una gimcana de proves que ens ajudarà a posar-nos en el lloc d’altres persones i un taller que ens convertirà en dissenyadors d’una societat més inclusiva. La cultura serà de totes les persones o no ho serà.
Comunicació no verbal a través de l’aquarel·la
Participants: 16 persones a partir de 10 anys
A través de l’Artteràpia, disciplina que utilitza l’art per a aconseguir objectius terapèutics i de creixement personal, utilitzarem l’aquarel·la per a establir una comunicació no verbal amb una altra persona i així poder prendre consciència de la manera en què ens comuniquem i resolem conflictes en la vida diària. No es necessiten ni coneixements ni destreses artístiques.
© 2020 MUA. Museu de la Universitat d'Alacant · Tots els drets reservats. · Info Legal · Contacte · +34 965 90 93 87
Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües · www.veu.ua.es