Mons afins: figuració i abstracció

Curs: 2019/2020


Durant el curs 19/20, el MUA fa 20 anys. Per aquest motiu, el museu proposa renovar l’exposició de la seua col·lecció amb una mostra en la qual s’han triat vint peces representatives de les línies mestres que formen els seus fons. Aquesta selecció, feta entre un conjunt pròxim a les 2.000 obres, revela la diversitat de tècniques i temàtiques pròpies de l’art contemporani. El fil conductor triat aprofundeix en la dicotomia i, al mateix temps, el diàleg que hi ha entre el llenguatge de la figuració i el de l’abstracció.

En el món figuratiu tot és concret, adopta una forma, un color, una textura... Les línies delimiten els contorns de les coses, que estan ací per a informar-nos d’alguna cosa, per a narrar-nos històries o denunciar-hi injustícies. El món abstracte és el revers de la moneda; en aquest també hi ha formes, textures, colors… però sense contorns limitadors, sense voluntat narrativa, a la recerca de l’experimentació i la transmissió d’idees, emocions i sentiments. Per un, és fàcil guiar-s’hi; per l’altre, més fàcil perdre-s’hi.

L’activitat començarà amb una visita a l’exposició «20 anys. Col·lecció MUA» i continuarà amb el treball creatiu, on les propostes s’adaptaran al nivell de l’alumnat. El taller consistirà en la representació d’un mateix concepte a través de dos treballs. Un utilitzant la figuració i l’altre mitjançant l’abstracció. Per al figuratiu comptaran amb llapis, retoladors i ceres, per a l’abstracte se sumaran materials com papers de textures diferents, plastilina, escuradents… Els dos treballs permetran a l’alumnat comprendre les possibilitats comunicatives i expressives de cada llenguatge.


Tornar

INFORMACIÓ


Visites dinamitzades/Tallers didàctics:
- Durada: entre 90 i 120 minuts
- Horari pendent de concretar
- Destinataris: escolars i grups organitzats
- Places: 30 (*)

Visites guiades:
- Durada: 60 minuts aprox.
- Horari pendent de concretar
- Destinataris: escolars i grups organitzats
- Places: 50 (*)

(*) Hi ha la possibilitat de fer dos grups i compaginar l’activitat al MUA amb un recorregut guiat pel campus universitari. En aquest cas, el temps es duplicarà.

Totes les activitats són gratuïtes prèvia reserva.
El termini d’inscripció comença el 04/09/2019.

Cada centre educatiu podrà reservar un màxim de 2 dates de taller (amb un màxim de 60 participants cada dia).
Hi haurà un límit de 10 sessions de taller per cicle escolar.Concertar visites/activitats:
965 90 9517 / 965 90 9387
didactica.mua@ua.es