Visita-taller Restauradors a l'Alcúdia

Curs: 2015/2016


INTRODUCCIÓ

L’Alcúdia és un jaciment arqueològic situat a uns dos quilòmetres al sud d'Elx. Encara que s'han trobat materials de finals de l'edat del bronze, el moment de màxim apogeu va ser en les èpoques ibèrica i romana, ja que fou, durant aquests períodes (500 aC – 200 dC), una de les principals ciutats del sud-est espanyol. La major troballa a l’Alcúdia es va produir el 1897 quan uns agricultors treballaven la terra i de casualitat van topar amb una escultura en pedra, es tractava de la Dama d'Elx.

El 1996 es va crear la Fundació Universitària de Recerca Arqueològica l'Alcúdia, a través d'un acord entre la Universitat d'Alacant, l'Ajuntament d’Elx i la família Ramos (propietària de les terres on es troba el jaciment). La Fundació ha impulsat la modernització de les estructures del jaciment, s'ha construït un centre d'interpretació, s’ha reformat l'antic museu monogràfic i s’han dut a terme nous treballs arqueològics.

VISITA GUIADA

L'exposició que es pot visitar en el MUA tracta sobre la història i les característiques del jaciment de l’Alcúdia, de la seua llarga evolució cronològica, del desenvolupament de la recerca i de la seua importància en el context de l'arqueologia valenciana i espanyola. Les peces més importants que s’hi poden contemplar són: un fragment de mosaic romà d'uns 13 m2, la Tabula de bronze d'Ilici i ceràmiques des d'època ibèrica fins a època visigoda, on destaca un pithos ibèric (atuell de gran format) amb decoració simbòlica.

Basant-se en tots aquests materials, els monitors del MUA aniran introduint els alumnes en el treball d'un arqueòleg.

TALLER DIDÀCTIC

Una vegada acabada la visita guiada, el grup es dirigirà a l'aula de tallers didàctics. Allí es plantejarà una activitat en la qual els alumnes aprofundiran en el treball de l'arqueòleg i del restaurador de peces arqueològiques ceràmiques.


Tornar

INFORMACIÓ


DADES PRÀCTIQUES
- Durada: entre 60 i 75 minuts
- Horari: entre les 9:00 h i les 14:00 h
- Escolars d'educació primària
- 30 alumnes per taller (es podran realitzar dos tallers seguits)
- Gratuït


Concertar visites/activitats:
965 90 9517 / 965 90 9387
didactica.mua@ua.es