VisitaTaller Geometries

Curs: 2015/2016


En 2015 es compleix el 30 aniversari de la mort d'Eusebi Sempere, possiblement el millor artista alacantí del segle XX. Per això, durant tot l’any, el Museu de la Universitat té previst programar exposicions i altres activitats per a recordar aquest gran creador. Des de l'Àrea Didàctica del MUA considerem primordial que un dels tallers d'enguany tinga com a fonament l'artista d'Onil . Així sorgeix la idea de treballar entorn de l'abstracció geomètrica, en la qual Sempere va ser un dels capdavanters a Espanya.

Fins al mes de desembre la sala Arcadi Blasco acull l'exposició “Rercordant Sempere. Diàlegs en la col·lecció del MUA”. Una mostra en què es vinculen 12 serigrafies i dos gravats d'Eusebi Sempere amb 14 obres d'altres artistes de la col·lecció del Museu.

VISITA GUIADA

La visita guiada a l'exposició suposarà una oportunitat perquè els alumnes s'acosten a la pintura abstracta geomètrica. Un recorregut que ens portarà, a més de per l'obra de Sempere, per la creació d'artistes tan destacats com Eduardo Chillida, Salvador Victoria, Albert Agulló, María Chana, Julián Casado o Jaume Rocamora.

La visita es concep com un diàleg entre l'educador i els alumnes, en què se'ls explicarà temes diversos i se'ls donarà veu per a tractar-los, per exemple:

• La línia i el color, fonaments de la pintura
• La composició, ordenació del quadre
• La textura, epidermis de la creació artística
• Les tècniques artístiques, possibilitats i solucions creatives
• La geometria, entre l'art i la ciència

TALLER DIDÀCTIC

El taller s'adaptarà a l'edat dels participants, per això enguany s'han dissenyat activitats diferents per als alumnes d'infantil, primària, secundària i batxillerat.

Amb els més xicotets es representarà un teatre de titelles. Per als alumnes de primària se substituirà el guinyol per una dinàmica en la qual, amb un cabdell de drapet, crearan una composició geomètrica en l'espai. Els alumnes de secundària i batxillerat completaran la visita a l'exposició amb el visionat d'un power point sobre instal·lacions artístiques geomètriques.

En la fase de taller pròpiament dita, els alumnes d'infantil i primària crearan composicions a partir d'un marc buit sobre el qual adheriran formes geomètriques i tires de cartolines. Els alumnes de secundària i batxillerat tindran com a suport de la seua creació una cartolina, que podrà funcionar com a base de la composició geomètrica però també com a part integrant i estructural de l'obra.


Tornar

INFORMACIÓ

DADES PRÀCTIQUES
Públic a què va dirigit:
alumnat de infantil, primària, secundària i batxillerat
Durada del taller: 2 h 30 m.
Nombre max participants: 35
del 01/10/15 al 22/12/15


Concertar visites/activitats:
965 90 9517 / 965 90 9387
didactica.mua@ua.es