Visita-taller, Antoni Miró, Històries (de la nostra història)

Curs: 2010/2011


Introducció

Entre desembre de 2010 i març de 2011 la Sala 365 del MUA va acollir l’antològica d’Antoni Miró “Històries (de la nostra Història)”. Una mostra en la qual s’arreplegava mig segle de producció artística del creador alcoià. L’exposició, distribuïda cronològicament, va permetre un acostament a la lúcida visió crítica d’aquest artista, en les obres del qual tracta temes com: la denúncia social, el compromís polític, les qüestions ambientals, la burla sarcàstica de líders, monuments i fets consagrats o la reinterpretació de la història de l’art.

Metodologia

Després de la visita a l’exposició era el moment en què els alumnes havien d’aplicar tot el que havien après. L’activitat consistia en la creació de collages que havien de tenir una poderosa càrrega de denúncia social. Per a això, comptaven amb postals d’obres mestres de la història de l’art, postals de creacions d’Antoni Miró, revistes, periòdics, cartolines i papers de textures i colors diferents. L’apropiació i la juxtaposició de les diferents imatges provocava que aquestes cobraren un nou sentit.

Un total de 1.319 alumnes d’Educació Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat de col·legis i instituts de la província d’Alacant van participar en aquest taller.


Tornar

INFORMACIÓ

Concertar visites/activitats:
965 90 9517 / 965 90 9387
didactica.mua@ua.es