Taller, Arcadi Blasco, narrador d'objectes

Curs: 2008/2009


Introducció

Amb motiu de l’exposició antològica “Arcadi Blasco, narrador d’objectes”, l’Àrea Didàctica del MUA va dissenyar –en col•laboració amb l’artista– una visita-taller que pretenia aprofundir en el coneixement de la creació ceràmica d’Arcadi Blasco (Mutxamel, Alacant, 1928), a través d’un recorregut didàctic per l’exposició i un taller de modelatge posterior, on xiquets i joves reforçaven els conceptes apresos. En diverses sessions de taller, els alumnes van tenir l’oportunitat de conèixer i treballar amb Blasco. El taller s’adaptava al nivell educatiu del grup, des d’Educació Infantil a 2n de Batxillerat.

Metodologia

L’activitat s’iniciava amb una visita a l’exposició, que proposava un recorregut pels més de 60 anys de carrera artística d’aquest prolífic creador. A més de les famoses ceràmiques d’aquest, també es podien contemplar dibuixos, gravats, pintures, maquetes (de les escultures públiques) i altres escultures en materials no ceràmics que complementaven i enriquien la visió de conjunt de tota una vida dedicada a l’art.

Una vegada acabada la visita, els alumnes reforçaven els conceptes apresos amb un taller de modelatge, en el qual era possible posar en pràctica les solucions tècniques i estètiques contemplades en les ceràmiques de Blasco. En el cas dels alumnes d’Educació Infantil i Primària, es plantejava l’elaboració de rodes de molí –solució formal característica d’una de les etapes creatives de l’artista– a partir del treball amb línies, textures o impressió de diferents materials sobre la pasta de modelar. En el cas d’alumnes d’Educació Secundària i Batxillerat, es proposava la creació d’una maqueta per a una obra pública amb tema social, en la línia de les observades en l’exposició.

En el taller van participar 1.330 alumnes de col•legis i instituts d’Alacant i Albacete.


Tornar

INFORMACIÓ

Concertar visites/activitats:
965 90 9517 / 965 90 9387
didactica.mua@ua.es

Arcadio Blasco amb alumnes del taller didàctic en la seva exposició.

Alumnes durant el taller d'Arcadio Blasco.

Alumnes durant el taller d'Arcadio Blasco.