Taller, Art del segle XX en la col·lecció del MUA

Curs: 2006/2007


Introducció

L’exposició “Diversitat Contemporània. Col·lecció MUA” va estar en l’origen d’aquest taller. Va ser una mostra en la qual, amb un criteri eminentment pedagògic, es va plantejar un recorregut pels diferents llenguatges artístics desenvolupats per alguns dels principals artistes espanyols del segle XX: Pablo Picasso, Joan Miró, Eusebi Sempere, Manuel Hernández Mompó, etc.

Metodologia

En un primer moment es visitava l’exposició, en la qual s’explicaven conceptes com la capacitat expressiva i emotiva de les línies i els colors, els límits entre abstracció i figuració, les diferents tècniques artístiques o la interrelació entre les arts.

Posteriorment, en la mateixa sala d’exposició, començava l’activitat pràctica. A cada alumne se li lliurava un petit quadern amb quatre fitxes d’activitats. En la primera havien de triar el quadre de l’exposició que més els agradara i crear la versió pròpia d’aquest. En la segona havien d’inventar un poema i posteriorment fer un dibuix sobre aquest. En la tercera havien de retratar un company a la manera cubista. En la quarta havien de pintar de manera abstracta una festa d’aniversari.

L’activitat tenia una durada de 2.30 h. i constava de dues fases: una de diàleg directe amb les obres i una altra de més creativa, en la qual els alumnes tenien unes fitxes amb jocs on es convidava a l’observació, l’anàlisi i l’experimentació.

En aquest taller van participar 570 alumnes d’Educació Primària.


Tornar

INFORMACIÓ

Concertar visites/activitats:
965 90 9517 / 965 90 9387
didactica.mua@ua.es