// 18.11.2004 - 18.01.2005 / Sala NAIAS

25 Aniversario de la Universidad de Alicante

25 Aniversario de la UA


LA UNIVERSITAT RECULL ELS SEUS 25 ANYS D' HISTÒRIA AMB L'EXPOSICIÓ “25 ANYS D'UNIVERSITAT” EN EL MUA

La mostra s' inaugura dijous que ve, 18 de novembre i estarà oberta al públic fins a mitjans de gener.

La Universitat d'Alacant continua celebrant el seu 25 Anivesari, en aquesta ocasió amb una recopilació d'objectes, documents i fotografies amatents en un recorregut històric que mostrarà al visitant els antecedents , el present i els reptes de futur de la UA. La inauguració de l'exposició “25 Anys d'Universitat” tindrà lloc dijous que ve 18 de novembre a les 20:00 hores en el Museu de la Universitat. La mostra està composta de tres apartats perfectament diferenciats per continguts i distribuits en les sales Naias, Altamira , Sempere i la sala 365 del MUA .

La sala 365 alberga l'eix central de l'exposició . En aquesta primera part del recorregut, el visitant podrà conèixer l'evolució de la Universitat d'Alacant, des dels seus antecedents històrics amb la Universitat d'Oriola, fins als nostres dies, sense oblidar l'època del CEU . Nombroses fotografies , quadres, documents i objectes curiosos realment significatius d' aquesta cambra de segle, conformen un apartat que inclou una habitació amb totes les tesis doctorals que s'han elaborat en aquests 25 anys en la UA, a més d' una mostra de la vida quotidiana en el campus.

L'evolució del campus des que els terrenys acollien un aeródrom fins als nostres dies, Facultats i Escoles, i un apartat especial en reconeixement a les dues escoles (Escola de Magisteri i Escola de Comerç) que impartien estudis superiors en la nostra província des del segle XIX , completen la primera part del recorregut.

La Universitat d'Alacant ha actuat durant aquests 25 anys com nexe d'unió entre les diferents parts de la província. Per aquest motiu , la segona part del recorregut exposada en la Sala Sempere, ha volgut mostrar un reconeixement a escriptors, artistes , músics , mèdics , esportistes , etc , de la província d'Alacant que han destacat en aquests 25 anys per les seves aportacions. Es tracta d' una petita mostra de professionals que representen als col·lectius homenatjats i que han estat retratats per Francisco Álvarez.

De forma paral·lela , la Sala Sempere mostrarà una recopilació d' aquells esdeveniments que han marcat especialment a la nostra província durant els últims 25 anys: la declaració del Misteri d'Elx com Patrimoni de la Humanitat, la rehabilitació del Teatre Wagner d'Asp, la construcció del pont d'Alcoi o la primera medalla d' or aconseguida per una esportista alacantina , entre uns altres.

El Marq i el Mubag han cedit algunes de les seves obres amb les quals commemorar la seva incorporació a l'àmbit museístic provincial.

Aquest apartat manté un especial interès a representar a totes les comarques.

Finalment, la Sala Altamira , presenta alguns dels projectes que han estat impulsats per la Universitat d'Alacant, fora de l'àmbit purament acadèmic: La Biblioteca Virtual, el Projecte Habana i el Taller d'Imatge.

Tornar