// 08.05.2023 - 21.05.2023 / Sala POLIVALENT

46 ANYS D'ART I CIÈNCIA DEL CUIDAT INFERMER. Portades de la revista Rol d'infermeria


La Universitat d’Alacant s’uneix a la celebració del Dia Internacional de la Infermeria –també denominat de la Infermera–, que es commemora des de fa 49 anys cada 12 de maig com a tribut a Florence Nightingle, nascuda el 12 de maig del 1820, i considerada la fundadora de la infermeria moderna. Una data per a retre homenatge i posar en valor les dones i els homes que es dediquen de manera professional a la cura de pacients que necessiten d’atenció mèdica.

Després dels durs anys de pandèmia, no sols és de justícia reconèixer la generositat i la dedicació del personal sanitari; és imprescindible dotar les professionals i els professionals dels instruments formatius, materials, mentals i emocionals que facen més complet i satisfactori l’acompliment de la seua feina. A això és al que ha contribuït des de fa 46 anys ROL Revista de Enfermería, la primera de l’estat espanyol i encara amb una fèrria salut.

El nostre agraïment a José Ramón Martínez-Riera, director de la revista, al mateix temps que professor titular d’Infermeria Comunitària, Medicina Preventiva i Salut Pública i Història de la Ciència, director del Secretariat d’Universitat Saludable i president del Comitè de Seguretat i Salut, tots aquests càrrecs que exerceix a la Universitat d’Alacant. Juntament amb l’editora de la revista, Julia Martínez Saavedra, han preparat amb un treball acurat i rigorós una selecció de portades de diferents exemplars de la revista que tenen com a denominador comú el treball d’il·lustració gràfica del creador Leopoldo Agis Ruiz (1933-2000).

Aquesta mostra és una oportunitat excel·lent per a conèixer un projecte editorial pioner que ens permet seguir l’evolució professional de la pràctica sanitària. El seu compromís amb l’excel·lència per a contribuir a millorar la qualitat de vida dels pacients i els professionals de la infermeria és una inspiració per a tots.

Tornar