// 10.03.2023 - 21.06.2023 / Sala SEMPERE

PLURI-IDENTITATS. III CONVOCATÒRIA BIENNAL D’ARTS VISUALS. 2023

ANDREA CORRALES. JOAN FIERRO. LES CUTÉS (AIDA SALÁN SIERRA Y GUILLERMO ESTEBAN AVENDAÑO). NATALIA LOBATO RUIZ. JUAN F. NAVARRO. NOVIEMBRE (CANDELA SÁNCHEZ Y CELIA MORENO). ANTONIO PÉREZ GIL. PRISCILA RAMAL. ARAKS SAHAKYAN. MARÍA SÁNCHEZ LÓPEZ. PABLO SÁNCHEZ-NÚÑEZ. LUCAS SELEZIO DE SOUZA


El Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) presenta la tercera edició de la Convocatòria d’Arts Visuals Pluriidentitats, una iniciativa del Vicerectorat de Cultura, Esport i Extensió Universitària en col·laboració amb el Vicerectorat d’Igualtat, Inclusió i Responsabilitat Social.

Aquesta convocatòria naix amb la voluntat de convertir-se en un espai per a la creació artística contemporània en el qual es plantegen qüestions d’identitat en el sentit més ampli: identitat de gènere, diversitat sexual, orientació afectivosexual..., però també pluriidentitats com a multiculturalitat, com a lloc de trobada –en igualtat– dels diferents pobles, religions, ètnies, cultures, usos i costums, com a altaveu per a les minories i eina per a la inclusió, com a espai de comprensió i tolerància.

En aquesta edició, possiblement la més internacional, s’hi han presentat cinquanta-dos projectes de sis països, dels quals el jurat ha seleccionat dotze propostes d’artistes d’Espanya, el Brasil, Colòmbia i Armènia. Es tracta d’un conjunt que destaca per la diversitat temàtica i tècnica, en el qual la pintura, el dibuix, la fotografia, l’escultura, el vídeo, la ceràmica, l’art digital i la instal·lació es donen la mà per a derrocar estereotips i impulsar el valor de la pluralitat.

PLURIIDENTITATS ens acosta a altres veus i a una altra manera d’entendre la realitat, i a reflexionar sobre conceptes com a diversitat, respecte i llibertat. Només així s’aconseguirà una societat més justa, inclusiva i igualitària.

Tornar