// 04.11.2022 - 20.11.2022 / Sala POLIVALENT

PAU AL FI DE LA VIDA. LA PAU ES CONSTRUEIX USANT-LA “30 ANYS DEL PROJECTE METASÍNTESIS”

Fernando Pérez Martín, Mar Martínez Moreno, Dora Martín Lázaro


METASÍNTESIS és un grup d’artistes als quals uneix un objectiu comú: Fer art social per al canvi. Sorgeix a la Universitat d’Alacant el curs 1991-1992 amb el seu primer projecte i hi continua vinculat des de llavors.

Aquest any 2022, el projecte compleix trenta anys des de la primera exposició. Per aquest motiu, i per la necessitat imminent de continuar parlant de la pau, es realitza aquesta proposta.

La situació actual del planeta, amb seixanta-cinc guerres actives (incloent-hi l’actual a Ucraïna), les tremendes desigualtats, injustícies socials i la degradació accelerada del medi ambient, ens recorda la necessitat urgent de continuar treballant la PAU.
El treball del Grup Metasíntesis es duu a terme en tres etapes:

1a METONÍMIA EN GRIS PER A UN DESIG (1991-1992)
Des del llenguatge simbòlic de les sabates com a metàfora de l’ésser humà va sorgir aquest treball com a al·legat contra la guerra. Es va exposar en la Universitat d’Alacant i en el Palau Gravina (actual MUBAG). Va ser subvencionat per la nostra Universitat i per la Diputació d’Alacant.

2a METANOIA (2005-2006)
És l’altra cara de la moneda. Des de la mateixa metàfora de les sabates es va fer una reivindicació de la pau. Es va exposar en el Museu del Calçat d’Elda. Va ser subvencionat per la Universitat d’Alacant i per entitats privades.

3a SÍNTESI (2006 - present)
El nostre treball actual, conjuga totes dues cares de la realitat: guerra-pau, exterior-interior... Aquesta tercera etapa posa l’èmfasi en l’aspecte social, experimental i participatiu de l’art. Per a això, el Grup Metasíntesis realitza diversos projectes artístics i educatius, tant a escala nacional com internacional, per a acostar l’art a tots en la seua essència més genuïna a través d’experiències artístiques grupals. Durant tots aquests anys hem continuat comptant amb el suport de la Universitat d’Alacant.

Gran part de l’obra està exposada en l’aulari I de la UA. En l’actualitat, el Grup Metasíntesis el formen els artistes Fernando Pérez Martín, Mar Martínez Moreno i Dora Martín Lázaro.

Tornar