// 12.11.2020 - 10.01.2021 / Sala SEMPERE

EAC 2020. XX CONCURS ENCONTRES D’ART CONTEMPORANI

María del Carmen Díez Muñoz, Tamara Jacquin, Elena Jiménez, José Luis Lozano, Miriam M. Guirao, Carlos Martínez, Ángel Masip, Imma Mengual, Perceval Graells, Luciana Rago Ferrón, Keke Vilabelda, Mª José Zanón Cuenca


Després de 16 anys de col·laboració, ens congratula consolidar els vincles fructífers entre la nostra Universitat, a través del MUA, i la Diputació d’Alacant, representada per l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, referents des de fa dècades de la generació i l’extensió cultural en totes les expressions d’aquesta.

Entre els propòsits que les dues institucions compartim està prendre el pols a la producció artística més recent, per aquest motiu aquest XX Concurs Encontres d’Art Contemporani ens permet reunir esforços i consolidar l’entramat necessari perquè creadors i creadores, institucions i públics puguen gaudir d’una mostra d’una qualitat i una actualitat excepcionals.

Les 12 propostes seleccionades, entre les 74 presentades, ens permeten apuntar-nos, com si d’un laboratori creatiu es tractara, a una realitat social complexa i diversa. A través de metàfores visuals i d’una manera particular d’enfrontar la realitat, extraient la seua essència poetitzada, aquest conjunt d’artistes tracten qüestions d’interès global que van des de l’impacte de les crisis socials, l’afirmació de la consciència mediambiental, la reivindicació feminista, les repercussions de l’especulació immobiliària o el drama de la crisi humanitària dels refugiats. D’altres, de caràcter més intimista, ens conviden a assimilar el dolor i convertir-lo en experiència transformadora, a cartografiar aquest espai mental on s’allotgen les emocions i estats d’ànim o a establir reflexions sobre com ens relacionem amb els nostres hàbitats domèstics.

En definitiva, aquesta exposició planteja una sèrie d’exercicis de sensibilització, qüestionament, conscienciació i posicionament filtrats a través de l’art. Una invitació a formar part activa en la construcció d’una realitat plural, diversa i que aspire al bé comú.

Catàleg en PDF

Tornar