// 18.11.2019 - 23.07.2020 / Sala ARCADI BLASCO

20 anys. Col·lecció MUA

Albert Agulló, Rafa Arjones, Pepe Azorín, Arcadio Blasco, José Manuel Carratalá, Cristina de Middel, Dis Berlin, Daniel Escolano, Francisco Farreras, Cayetano Ferrández, FIUMFOTO, Manuel Hernández Mompó, Javier Lorenzo, Antoni Miró, David Ortega, Aitor Ortiz, Ana Peters, Pablo Picasso, Eusebio Sempere, Julius Shulman.


Amb motiu de la celebració del 20 aniversari de la institució, El MUA proposa renovar l’exposició de la seua col·lecció amb una exhibició extraordinària, en la qual s’inclouen vint peces representatives de les línies mestres que formen els seus fons.

La col·lecció del MUA, pròxima a les 2.000 obres, és un conjunt heterogeni, on el gravat, la fotografia, l’obra sobre paper, el vídeo, l’escultura, la instal·lació o la pintura es donen la mà per a crear una compilació rica i variada. Per tot això ha sigut difícil seleccionar només 20 obres. Dos han sigut els criteris principals que ens han mogut a triar aquestes peces: d’una banda que estigueren representades les diferents etapes en les quals s’ha format la col·lecció; per una altra que les obres tingueren un valor pedagògic manifest, ja que aquesta exposició és la base dels Tallers Didàctics 19/20.

Així doncs, la mostra revela la diversitat de tècniques i temàtiques pròpies de l’art contemporani, i pren com a fil conductor la dicotomia i al mateix temps el diàleg que hi ha entre el llenguatge de la figuració i el de l’abstracció.

En el món figuratiu tot és concret, adopta una forma, un color, una textura... Les línies delimiten els contorns de les coses, que són ací per a informar-nos d’alguna cosa, per a narrar-nos històries o denunciar injustícies. En el món abstracte també hi ha formes, textures, colors... però al servei de l’experimentació i la transmissió d’idees, emocions i sentiments.

«20 anys, col·lecció MUA», és una exposició on la figuració i l’abstracció són dues cares d’una mateixa moneda.

Tornar