// 20.09.2019 - 27.10.2019 / Sala CUB

TEMPS D’ART 2019. CÀTEDRA ANTONI MIRÓ D’ART CONTEMPORANI UNIVERSITAT D’ALACANT

DAVID TRUJILLO, PACO SEMPERE


La Càtedra Antoni Miró d’Art Contemporani es va crear l’any 2015 amb l’objectiu de promoure i contribuir al coneixement i a la difusió de l’art contemporani, especialment valencià, gràcies a la col·laboració entre la Universitat d’Alacant, l’artista Antoni Miró, l’Ajuntament d’Otos i l’Ajuntament d’Alcoi. La càtedra va nàixer amb la voluntat de ser un nucli de reflexió, debat, cerca i divulgació en el camp de l’art plàstic contemporani, com també de les relacions amb el pensament i amb la resta de manifestacions artístiques: literatura, música o cinema, entre d’altres.

La Universitat d’Alacant, a través de la Càtedra Antoni Miró d’Art Contemporani, i en col·laboració amb la Fundació Banc Sabadell, convoca cada any vuit beques per a la recerca i producció d’exposicions. Tres de les ajudes s’han destinat a la producció d’exposicions en concepte de materials i publicació del catàleg; altres tres per a la recerca teòrica, crítica o històrica de l’art contemporani; i dos més per a investigar sobre les diferents activitats desenvolupades per Antoni Miró.

El Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) exposa en la sala El Cub les propostes plàstiques de Paco Sempere i David Trujillo, seleccionades per a les ajudes de producció d’exposicions que ofereix la càtedra. Paco Sempere presenta L’inefable Wabi-Sabi, un projecte escultòric realitzat amb fusta tallada que cerca una poètica de la imprecisió. Sempere resol els volums de les obres mitjançant l’ús del foc, i respecta l’acabat de les superfícies carbonitzades per a observar la seua plasticitat. Amb la seua proposta Cartografies de l’element invisible, David Trujillo convida a reflexionar sobre l’espai (hertzià) ocult, electromagnètic i intangible que ens envolta, travessa i interacciona amb l’espai físic, i ho fa mitjançant la presa de dades i el posterior procés de sonificació i visualització a través de l’art.

Tornar