// 24.05.2017 - 04.06.2017 / Sala CUB

Connexió by Finsa. Espais connectats per la fusta.


El món està format per connexions físiques, tecnològiques, relacionals, emocionals...
Són les que construeixen els nostres vincles, ens uneixen, ens permeten estar més a prop, compartir coneixement, experiències, sentiments...

El 1929 l’escriptor hongarès F. Karinthy, en un conte titulat “Chains”, va enunciar una teoria segons la qual tots els éssers humans estem connectats a través d’una sèrie de passos. És el principi dels sis graus de separació. Alguns assajos i proves posteriors realitzats per grups d’investigació van intentar demostrar-lo; fins i tot la mateixa xarxa social Facebook està basada en aquest principi.

Això pot ser cert per a les persones, però ocorre el mateix amb els objectes, els espais o els materials? Un bosc de Galícia pot estar connectat amb l’usuari d’una cafeteria de Londres i, al seu torn, una línia industrial de Portugal pot estar relacionada amb la creació d’algun arquitecte de renom a Alacant.

Els materials són els que construeixen els espais que habitem. A través d’aquests, de les mans o els processos que els transformen, de les ments que els pensen i que els combinen, estem vinculats.

Aquesta és la nostra proposta, conèixer l’origen dels materials: d’on procedeixen, com es transformen, com arriben fins a nosaltres i qui va intervenir en tots aquests processos. Un recorregut virtual expositiu que traça la cadena de valor de la fusta a través dels diferents oficis que hi intervenen, per a descobrir com estem units com a usuaris amb aquest material que forma part dels nostres espais de vida.

Tornar