// 19.10.2016 - 08.11.2016 / Sala POLIVALENT

Perseguidos por su fe. La Comunidad Bahá'i de Irán


El Grup Local d'Amnistia Internacional d'Alacant presenta aquesta exposició, que té com a objectiu denunciar la fustigació de què és objecte una comunitat religiosa a l’Iran, els Bahá’is.
Les persones que professen la fe Bahá’í, des dels seus inicis el 1863, quan va ser fundada a l’Iran, han patit persecució, però aquesta ha empitjorat des de la revolució dels aiatol·làs el 1979.
Des de 1979, més de 1.000 bahá’ís han sigut empresonats i uns 200 assassinats.

Avui dia se'ls nega l'accés a l'educació superior, el dret a reunir-se o a celebrar els seus cultes, destrossen els seus cementeris i clausuren les seues tendes si les tanquen en els dies considerats de festivitat religiosa pels Bahá’ís.

Aquesta religió té a l’Iran uns 300.000 feligresos, i s'ha estès per tot el món. Entre els seus valors estan la igualtat entre homes i dones, la pau mundial i l'educació per a tots. El grup Llibertat de Consciència d'AI lluita per l'alliberament de set líders de la comunitat bahá’í a l’Iran, empresonats des de 2008 després d'un judici sense garanties legals i farcit d'irregularitats.

Tornar