// 06.10.2016 - 27.10.2016 / Sala CUB

La mano que traza. Análisis y modelado de estructuras


“(...) tot moviment de la mà en cada un dels seus treballs es porta a través de l’element del pensament, cada comportament de la mà s’aguanta a si mateix en eixe element.”

HEIDEGGER, Martin, Was Heisst Denken? [1951-1952]
(versió castellana: ¿Qué significa pensar?, Trotta editorial, Madrid, 2010Esta exposició és fruit del treball dut a terme pels alumnes de l’assignatura ‘Construcció i disseny de estructures 1’, de cinqué curs d’Arquitectura a la Universitat d’Alacant, durant els períodes acadèmics de 2014-2015 i 2015-2016.

La docència d’aquesta assignatura es vertebra amb la clara voluntat d’oferir un medi sincer que possibilite la comprehensió de les estructures arquitectòniques, començant per l’anàlisi morfològic i tensional per a, junt amb un reforç continuat de la mà que traça, finalitzar amb la construcció a escala d’un model estructural conegut. Així, durant aquest procés, la memòria de la mà fa posible que interioritzem amb major fondària els nostres pensaments... els nostres descubriments... els nostres aprenentatges.

En esta sala es mostren -al llarg d’un recorregut induït- els models seleccionats (9), esl seus dibuixos d’anàlisi (80), les seues maquetes de construcció (9) i dues magnífiques sessions que ens van oferir els arquitectes Jaime Sepulcre Bernad i Fernando Valderrama Garre.

Tornar