// 29.01.2015 - 28.03.2015 / Sala ARCADI BLASCO

La llum del Mare Nostrum. Homenatge a Eusebi Sempere

Albano. Antoni Clavé. Juan Cuéllar. Dis Berlin. Juan Manuel Fernández Pera. Robert Ferrer i Martorell. Pep Garro. Gerardo Gimona. Josep Guinovart. Joan Hernández Pijuan. Antonio Lorenzo. Rafa Macarrón. José Luis Mazarío. Joaquín Michavila. Antoni Miró. Manuel H. Mompó. Nico Munuera. Albert Ràfols-Casamada. Vicente Vela. José María Yturralde


Enguany, quan es compleix el trentè aniversari de la mort d'Eusebi Sempere, tan unit a la ciutat d'Alacant i a la seua Universitat, de la qual va ser nomenat doctor honoris causa i que té en el seu museu una sala que porta el seu nom, presentem aquesta exposició-homenatge, en la qual destaquem la participació de vint artistes que van treballar en algun període de la seua vida influïts per la mateixa llum mediterrània que tantes vegades va servir d'inspiració al pintor d'Onil.

En la mostra «La llum del Mare Nostrum. Homenatge a Sempere» estaran representats uns quants amics del pintor alacantí: Antoni Clavé, Josep Guinovart, Joan Hernández Pijuan, Joaquín Michavila, Manuel Mompó o Albert Ràfols Casamada, que van nàixer al costat del mar i la llum del qual es reflecteix en tota la seua obra. De la mateixa generació nascuda en la dècada dels anys vint, veurem obres d'Antonio Lorenzo i Vicente Vela, amants del nostre mar, que passaven els estius a la seua riba, a Calp i a Águilas respectivament.

També estaran en aquest homenatge autors nascuts durant els anys quaranta: José María Yturralde, Juan Manuel Fernández Pera i Antoni Miró, i d'anys posteriors, pertanyents a la denominada nova figuració: Juan Cuellar, Dis Berlin, Pep Garro i José Luis Mazarío.
Una mostra de la pintura més jove ens la aporta Nico Munuera, també Albano amb un llenç pintat després del seu viatge pel Nil; Robert Ferrer des del seu estudi a Palma amb una de les seues caixes en què ens mostra un univers sempre canviant i en expansió; Rafa Macarró, amb una de les seues obres basada en el nombre auri, i Gerardo Gimona, nascut a Buenos Aires i establit a la comarca de l'Alcoià.

La llum del Mare Nostrum, la lluminositat de la seua terra natal va estar sempre present en l'obra del pintor cinètic. Recordem que el seu últim projecte va ser una gran instal·lació de feixos de llum a la vall d'Onil, als peus de la finca La Cova, lloc on va morir un deu d'abril de 1985.

Tornar