// 14.11.2014 - 17.01.2015 / Sala ARCADI BLASCO

EN PETIT FORMAT. Col·lecció Mua

Everlyn Nicodemus, Elvira Pizano, Francisco Farrerras, Nacho Bolea, Amadeo Gabino, Luis Moragón, Carmen Cutillas, Juan Vida, Eusebio Sempere, Miguel Catalá, Sánchez Montalbán, Rafael Navarro, Úrsula Ochoa, María María Acha-Kutscher, Cayetano Navarro e Inmaculada Abarca


Des del 2005, el Museu de la Universitat d’Alacant ha programat exposicions en les quals s’han mostrat obres de la seua col·lecció seguint criteris temàtics, tècnics o pedagògics. Aspectes com la diversitat de l’art contemporani, l’obra sobre paper, la fotografia, la llar, la crítica social o el paisatge són algunes de les qüestions que s’han abordat fins avui.

En aquesta ocasió ens hem decidit per una exposició formada per obres que tenen com a denominador comú les seues petites dimensions. Per a fer-ho hem seleccionat prop de quaranta obres realitzades per disset artistes presents en la nostra col·lecció.

Es tracta d’un recorregut que permet aproximar-nos als collages subtils i poètics d’Everlyn Nicodemus, Elvira Pizano, Francisco Farrerras i Nacho Bolea; les composicions abstractes i ingràvides d’Amadeo Gabino i Luis Moragón; la pintura matèrica i paisatgística de Carmen Cutillas i Juan Vida; el retrat intimista de la mare, que Eusebi Sempere va gravar al començament de la seua carrera artística; els dibuixos traçats per Pepe Azorín, clar precedent de la gran escultura Dibuixant l’espai, que presideix el campus d’aquesta Universitat; les recerques fotogràfiques de Miguel Catalá, Sánchez Montalbán i Rafael Navarro; els fotocollages d’Úrsula Ochoa, María María Acha-Kutscher i Cayetano Navarro, que homenatgen dones d’ahir i d’avui i els donen visibilitat, i finalment l’escultura d’Inmaculada Abarca, en la qual fusiona d’una manera divertida, i alhora inquietant, icones infantils amb elements de la natura.

Una mostra que se’ns ofereix propera i senzilla, que indaga en un àmbit tènue i prim (delicat), que reclama que ens aproximem per a parlar-nos a través del murmuri. En definitiva, «En petit format» és un passeig entranyable que transcorre per la senda de les petites coses.

Tornar