// 16.10.2014 - 23.12.2014 / Sala CUB

Memòria gràfica, 35 anys UA


El 16 d'octubre de 2014 es commemora el trenta-cinquè aniversari de la creació de la Universitat d'Alacant, una edat suficient per a testificar un passat eficient que permet visionar un futur de metes i consecucions basades en l'optimització de recursos, la qualitat i la tenacitat. «Memòria gràfica, 35 anys UA» és una recopilació fotogràfica que posa en evidència què és i cap a on es dirigeix aquesta Universitat, que remunta les seues arrels històriques a la Universitat d'Oriola del segle XVI. Aquesta exposició es construeix amb instantànies procedents d'arxius personals, públics i privats. Moltes han sigut cedides pels mitjans de comunicació del nostre entorn més pròxim, i tenen la mirada personalíssima dels principals reporters i reporteres gràfics alacantines que, amb les seues instantànies, han il•lustrat la història viva d'Alacant. D’altres formen part de l'arxiu de la mateixa Universitat i dels seus diferents departaments.

Aquesta recopilació d'imatges, moltes de les quals inèdites fins ara, s'ha gestat al llarg de dos anys a través d'una àrdua tasca de selecció, documentació i catalogació. En total es poden veure més de mil fotografies repartides en més d'un centenar de plafons que donen prova de l'evolució històrica de la Universitat d'Alacant, de la importància de la seua gent, de la seua imbricació amb l'entorn, de l'exquisida concepció del seu campus, del calat social derivat del seu coneixement, de la seua aposta pel talent i l'esperit crític, de la seua consolidació definitiva i essencial per a l'entramat social.

La mostra es completa amb la projecció de les prop de tres mil imatges recopilades, així com d'un vídeo històric en el qual es resumeixen els trenta-cinc anys de vida de la institució.

Conscient de la seua extraordinària contribució al desenvolupament econòmic de la província en les últimes dècades, la Universitat d'Alacant fa extensiva la seua celebració a totes la persones que van forjar els fonaments del seu coneixement en les seues aules i laboratoris i a la societat alacantina en general, raó última de la seua existència.

Tornar