// 02.07.2014 - 26.07.2014 / Sala CUB

VIII Premis a l'Edificació Saludable


La vuitena edició del Premi Internacional d'Edificació Saludable, impulsat per la Fundació Marjal i la Universitat d'Alacant, va concedir ahir un primer premi ex aequo a alumnes de la Universitat d'Alacant i la universitat alemanya Beuth Hochschule Für Technik Berlin. Experimental Pati de Mari Renno, Alejandro Pineda, Jorge Américo Herrera, de la UA, i Atrium dels alumnes de la universitat Beuth Hochschule Für Technik Berlin, Eugeni Andreeu, Steven Born, Valeriya Savina i Mattia Turnu, han sigut els estudiants guardonats amb aquest premi que distingeix projectes d'edificació basats en la sostenibilitat, un premi que per primera vegada s'ha fallat ex aequo.

El Museu de la Universitat va albergar ahir l'acte de clausura d'aquesta convocatòria amb la presència de l'alcaldessa d'Alacant, Sonia Castedo, el vicerector de Campus i Sostenibilitat de la Universitat d'Alacant, Rafael Muñoz, i el president de la Fundació Marjal, Francisco Gómez, entre altres autoritats.

El jurat del certamen va destacar la qualitat dels projectes presentats d'entre els quals es van seleccionar 15 inicialment i que ara s'exposen en el MUA. Els responsables de jutjar els treballs van decidir lliurar un primer premi conjunt als dos treballs més destacats, caracteritzats per prevaldre la sostenibilitat de les edificacions i la implantació en la parcel·la que enguany havia d'estar situada en la zona dels Pujols, a Oriola Costa.

Tots dos projectes destacaven per estar configurats entorn d'un pati, un com una planta baixa i l'altre en tres altures. Malgrat ser molt diferents els dos dissenys, un de tradicional i l'altre més avantguardista, tots dos van convèncer al jurat per les seues ventilació creuada, el seu aprofitament de la llum solar i les vistes que atorga l'habitatge als seus habitants entre altres aspectes arquitectònics.

El palmarès s'ha tancat amb el lliurament de dos esments especials als projectes "Lamella" de Misjel Jasen, Stéphanie Palmboom i Shahenaz Hegazy i "Jucal Alcavaran" de Cristina Sempere, Sara de Francisco, Jessica Martínez i Francisco Javier Rives. Cada esment ha sigut premiada amb 500 euros, mentre que els primers premis han obtingut 750 euros cadascun.

En el certamen han participat 150 estudiants d'arquitectura i altres disciplines de diferents nacionalitats com a espanyols, alemanys, holandesos, francesos, anglesos, brasilers, letons, lituans, romanesos o russos. Les universitats de procedència dels alumnes han sigut la Universitat d'Alacant, la universitat holandesa d'Hogeschool van Amsterdam i la universitat alemanya Beuth Hochschule Für Technik Berlin.

El president de la Fundació Marjal, Francisco Gómez, durant la seua intervenció va destacar que aquesta és la primera edició del premi que es realitza després de la creació de la càtedra internacional Marjal Healthy "una aposta per la formació que demostra la bona salut que han tingut aquests premis al llarg de les seues vuit edicions". Per la seua banda l'alcaldessa d'Alacant, Sonia Castedo va voler felicitar a la Fundació Marjal i la Universitat d'Alacant per "seguir apostant per l'arquitectura".

L'acte de lliurament de premis va finalitzar amb una actuació de l'artista Joan Peris acompanyat de la violoncel·lista de la Filharmònica de la Universitat d'Alacant, Silvia Sánchez. L'artista va realitzar un skyline de la ciutat d'Alacant que la Fundació Marjal donarà a Projecte Home.

Tornar