// 19.12.2013 - 31.08.2014 / Sala ARCADI BLASCO

ENTRE CEL I TERRA. PAISATGES EN LA COL·LECCIÓ DEL MUA

Pedro Álvarez, Albert Agulló, Dis Berlin, Carlos Cánovas, Joan Casellas, Jérôme Combrier, María Chana, Aram Dervent, Eduardo Lastres, Walter Martin y Paloma Muñoz, Josh Müller, Ana Peters, Javier Romero, Eusebio Sempere, Julius Shulman, Silvia Viñao


El Museu de la Universitat d'Alacant té entre els seus principals objectius estudiar i difondre els fons artístics de què disposa. Per aquest motiu, des de l'any 2005 s'ha dut a terme més d'una desena d'exposicions en les quals es reinterpreta la col·lecció des de criteris temàtics, materials, tècnics o pedagògics.

Per a la proposta expositiva del curs 2013/14 s'ha seleccionat una vintena d'obres, prenent com a referent el paisatge i posant l'èmfasi en la diversitat de llenguatges amb què els artistes presents en la col•lecció s'han acostat a la natura i a la ciutat.

Són obres que van des del paisatgisme més clàssic fins a l'abstracció, i de la investigació formal més decidida, de la naturalesa més vibrant i lluminosa, al paisatge urbà industrial i decadent; de la representació deles estrelles i el cosmos a les marques que els fenòmens atmosfèrics deixen arran de terra; de la plasmació conceptual de la ciutat al paisatge com a autoretrat de les emocions i els sentiments. Tot un compendi de visions del món en què els creadors comparteixen la seua mirada amb l'espectador a través de la pintura, el gravat, el collage, la fotografia o el vídeo.

Els artistes presents en aquesta mostra són Pedro Álvarez, Albert Agulló, Dis Berlin, Carlos Cánovas, Joan Casellas, Jérôme Combrier, María Chana, Aram Dervent, Ricardo Junio, Eduardo Lastres, Walter Martin i Paloma Muñoz, Josh Müller, Ana Peters, Javier Romero, Eusebi Sempere, Julius Shulman i Silvia Viñao.

Tornar