// 30.11.2011 - 25.02.2012 / Sala SEMPERE

Temps de Transició (1975-1982)

Fundación Pablo Iglesias


Quan s’han complit ja 30 anys de les primeres eleccions democràtiques en què els espanyols van escollir lliurement els seus representants després de més de quatre dècades sense poder fer-ho, la Fundació Pablo Iglesias i la Universitat d’Alacant pretenen, amb aquesta exposició, afavorir una mirada atenta i objectiva sobre la Transició democràtica espanyola.

Aquell va ser un moment fulgurant: el de la transformació d’una societat asfixiada per un règim autoritari en una població lliure i amb ànsies de sobirania, la travessia, difícil però il•lusionant, de la dictadura a la democràcia. Importants figures van aportar la seua actitud i esforç per a atènyer l’objectiu noble i generós de trobar un lloc de trobada. Des d’ací volem expressar el nostre reconeixement. Però va ser, abans que res, la societat espanyola la que va indicar el camí, la que va actuar amb responsabilitat, la que va construir la democràcia com el millor llegat que podia deixar als seus fills. Hi ha, per tant, motius d’orgull per a una tasca històrica de la qual van ser protagonistes tots els espanyols.

Amb l’exposició «Temps de Transició: 1975-1982», la Fundació Pablo Iglesias i la Universitat d’Alacant volen retre homenatge a una generació que va saber pactar les regles fonamentals de la convivència. Va ser un temps de consens, del qual volem deixar constància amb l’esperança que siga útil en la construcció civilitzada del futur.

Tornar