// 19.10.2011 - 07.01.2012 / Sala 365

Pintures

Javier Lorenzo


L’obra pictòrica de l’artista Javier Lorenzo es caracteritza per la utilització de la natura per a crear retrats intimistes de la quotidianitat. En els seus quadres trobem paisatges evocadors i personatges que deambulen per les seues atmosferes, que fan reflexionar l’espectador sobre els problemes i preocupacions de l’ésser humà. Les figures, en la major part amics i familiars, solen estar representades caminant d’esquenes en actitud contemplativa, endinsant-se i conquistant un horitzó encara per definir.

Aquest artista fa un apassionat i exhaustiu retrat de tot el que l’envolta, busca l’emoció de viure fins en les coses més insignificants i efímeres, com pot ser una simple llanda abandonada en l’asfalt.

En definitiva, les pintures de Javier Lorenzo es presenten com un mètode catàrtic de coneixement ontològic que ens ajuda a comprendre, a través de la reflexió personal, la complexitat emocional de l’individu i del món que habita. Aquesta exposició analitza la mateixa condició de l’ésser humà i valora amb magistral destresa i subtilesa el valor de l’efímera quotidianitat.

Tornar

// PUBLICACIONS