// 15.07.2011 - 24.09.2011 / Sala ALTAMIRA

V PREMI EDIFICACIÓ SALUDABLE


El jurat de la V edició del Premi d'Edificació Saludable convocat per la Universitat d'Alacant (UA) i la Fundació Marjal va donar a conèixer ahir el seu veredicte en el transcurs d'un acte celebrat en el Museu de la UA, que va ser presidit pel rector, Ignacio Jiménez Raneda, l'alcaldessa d'Alacant, Sonia Castedo, i el president de la Fundació Marjal, Francisco Gómez. Aquest guardó, que per primera vegada adquireix caràcter internacional, ha contat amb la participació d'alumnes d'Arquitectura de la universitat alemanya Beuth Hochschule Für Technikberlin, de l'holandesa Hogeschool van Amsterdam i de la Universitat d'Alacant.

Estudiantes de la UA s'han alçat amb el primer premi en la categoria d'Habitatge ‘nou’ amb el projecte titulat ‘In the Wineyard’. El jurat ha valorat l'ús de la prefabricació, el reciclat de materials, la reinterpretació de les qualitats de la ceràmica com refrescant i la utilització de cobertes jugant amb les ombres i la recuperació de l'aigua procedent de la pluja.

En la categoria d'Habitatge ‘rehabilitat’, el jurat ha premiat als alumnes de la universitat holandesa Hogeschool van Amsterdam per el seu projecte ‘Season Garden House’. En aquest cas, amb una modificació mínima en un habitatge ja construït s'ha aconseguit un ambient saludable mitjançant la incorporació de murs vegetals en el seu interior i una ventilació adequada.

A més d'aquests premis, el jurat va lliurar dos accésits per cada categoria a estudiants d'ambdues universitats i de l'alemanya Beuth Hochschule Für Technikberlin. La cinquena edició del Premi d'Edificació Saludable ha contat amb la participació de 13 grups, quatre d'ells holandesos, sis alemanys i tres espanyols, compostos per un total de 35 estudiants.

El jurat, que ha destacat la gran qualitat dels treballs presentats a concurs, ha estat integrat pels arquitectes Gerard Kuiper, Miguel Salvador i Francisco Javier Neila, pels arquitectes tècnics Nela Carbonell i Gustavo Furest, i per la directora de la Fundació Marjal, Sofia Blasco. Després del lliurament de premis, l'arquitecte i professor de la Universitat Politècnica de Madrid Francisco Javier Neila va oferir la conferència “L'ús de recursos sostenibles en l'arquitectura vernacla dels climes freds”.

Tornar