// 27.10.2010 - 20.10.2011 / Sala SEMPERE

Llars. Col·lecció MUA

Julius Shulman, Agustín Ibarrola, Dis Berlin, Carlos Cánovas, Isidro Blasco, Pilar Sala, Joan Castejón, Raúl Ortega, Rafael Arjones, José Olivares, Ángel García Catalá, José Manuel Carratalá, Alicia Lamarca, Jerome Combrier y Mario Bienes


La proposta expositiva per al curs 2010/11 gira al voltant del concepte LLAR, entès com el lloc en el qual habitem i on establim uns vincles afectius. De vegades la llar no s’entén sense la família i els éssers propers, altres vegades tan sols és el lloc entorn d’un mateix, sense lligams davant del món. El cos, la casa, el barri, el món, fins i tot el lloc on habita l’altre pot convertir-se en la nostra llar. Llocs que ens atrapen o ens alliberen, que ens donen recer o ens produeixen desemparament i solitud. A partir de les peces seleccionades en aquesta exposició, és possible reflexionar, d’una manera estètica i crítica, entorn de la geografia espacial i afectiva en la qual vivim i sobre els vincles que establim amb nosaltres mateixos, amb els altres i amb l’espai que habitem.

Catorze artistes nacionals i internacionals presenten a través de pintures, escultures, instal·lacions i, sobretot, fotografies, una particular concepció d’espais de vida personals o aliens. Figures consagrades com Julius Shulman o Agustín Ibarrola, creadors amb una destacada trajectòria com Dis Berlin, Carlos Cánovas, Isidro Blasco, Pilar Sala, Joan Castejón o Raúl Ortega fotoperiodistes alacantins com Rafael Arjones, José Olivares, Ángel García Catalá o José Manuel Carratalá i nous valors com Alicia Lamarca, Jerome Combrier o Mario Bienes ens aporten una visió de la burgesia americana dels anys 50, dels milions de desplaçats sense llar a causa de guerres o desastres naturals, passant per visions de la vida al Sàhara, Chiapas, l’Havana, Alemanya, País Basc, Pamplona o els barris marginals d’Alacant.

Aquesta exposició aporta una visió múltiple i canviant de la noció de llar, una ocasió per a reflexionar sobre qüestions com la diversitat de nuclis familiars, les múltiples tipologies d’habitatges, les variades formes de vida associades a contextos socials, culturals o econòmics, els desequilibris socials o els efectes provocats per conflictes armats i catàstrofes naturals.

Tornar