// 13.10.2010 - 05.11.2010 / Sala SEMPERE

Premis Biennal d'Onil, 1978-2010


Des de fa més de tres dècades, l'Ajuntament d'Onil convoca el certamen de pintura «Eusebi Sempere», pel qual es compromet a difondre l'obra dels artistes seleccionats i a adquirir les pintures premiades. Així, cada dos anys, durant els mesos d'abril i maig es duu a terme, en la pinacoteca del Centre Cultural d'Onil, una exposició amb les creacions seleccionades.

Gràcies a les adquisicions que s'han fet des del final dels anys 70, l'Ajuntament d’Onil ha format una de les col·leccions de pintura contemporània més destacades de la província d'Alacant. Per això, quan l'Alcaldia onilenca va oferir la possibilitat d'exposar en el MUA les obres premiades en les biennals, la Universitat d'Alacant no va dubtar a acceptar la proposta.

L'exposició «Premis Biennal d'Onil, 1978-2010» és una selecció de 18 primers premis, començant pels premis nacional i provincial del 1978 i concloent pel primer premi d'enguany. La mostra consta de tres obres de la dècada dels 70, dues dels 80, dues dels 90 i onze més dels últims deu anys, les quals permeten apreciar l'evolució de l'art en el decurs de trenta anys.

El recorregut és una passejada heterogènia per les tècniques pictòriques, els suports, temes, llenguatges i estils, ja que, entre altres motius, les bases de la convocatòria declaren lliure tant la temàtica com els procediments artístics. La tendència és cap a la pintura de gran format, amb gran varietat de textures i formes, i en la qual l'abstracció i la figuració tenen una entitat similar en la col·lecció.

Tornar