// 17.05.2010 - 06.09.2010 / Sala 365

LES EMPREMTES DEL TEMPS


L'exposició "Les empremtes del temps" recull les importants obres de restauració que s'han realitzat en la Basílica de Santa Maria d'Elx des de la seva creació. Obres que han marcat l'evolució del temple fins als nostres dies i ens il·luminen sobre aspectes desconeguts de quatre segles d'història.

La contínua restauració a la qual ha estat sotmesa la Basílica al llarg del temps implica molt més que la simple recuperació arquitectònica d'un temple amenaçat per problemes estructurals. Ens mostra un rerefons de gran riquesa històrica, social i cultural.

Estem davant un document excepcional la lectura atenta del qual per part d'arquitectes historiadors i arqueòlegs ens submergeix en les peculiaritats arquitectòniques de la Basílica, permetent-nos un millor acostament a la seva història constructiva, a la naturalesa dels seus materials o a les tècniques emprades en les diferents èpoques fins a arribar a ser el que és en els nostres dies.

Servisca a més aquesta exposició com un reconeixement a la qualitat professional de qui han fet possible la restauració d'aquest imponent edifici, respectable per la seva naturalesa religiosa, la seva qualitat arquitectònica i la seva projecció social i cultural.

Tornar