// 10.12.2008 - 15.01.2009 / Sala NAIAS

L’holografia russa figurativa


El Centre Rus de Cooperació Internacional Cultural i Científica (Rusintercenter) en col•laboració amb el Ministeri d’Assumptes Exteriors de la Federació Russa i el Museu de la Universitat d’Alacant organitza l’exposició «L’holografia russa figurativa», preparada pel Centre Tecnològic de S.I.Vavilov (Sant Petersburg).

L’holografia és una tècnica avançada de fotografia, que consisteix a crear imatges tridimensionals. Per a això s’utilitza un raig làser, que grava microscòpicament una pel•lícula fotosensible. Aquesta, en rebre la llum des de la perspectiva adequada, projecta una imatge en tres dimensions. Es tracta d’una tècnica sofisticada amb resultats molt espectaculars i sorprenents per la versemblança de l’efecte tridimensional.

L’exposició consta de 35 hologrames: còpies òptiques d’alguns objectes exposats als museus de Sant Petersburg (l’Hermitage, el Museu d’Antropologia i Etnografia “Kunstkammer”); exposicions artístiques retrats hologràfics de persones, i també de flora i fauna.

Aquesta mostra s’ha exposat als centres russos de la Ciència i la Cultura a Bèlgica, Àustria, Hongria, República Txeca, Polònia, Alemanya i Dinamarca.

Entre els hologrames destaquen «El genet d’aram», «El Déu dels destins Jatey», «Sviatoslav - Escultura de bronze d’un genet», «Els sabres – col•lecció d’armes blanques», «la florera de jaspi», «El xicot amb el gos», com també retrats de persones famoses com Pere I, i d’altres com la creu de Suvórov.

Tornar