// 05.10.2006 - 15.11.2006 / Sala SEMPERE

Vidre Contemporani, Biennal d’Alcorcón 2006


La sala Sempere del MUA inicia la programació per al curs 2006/07 amb l'exposició «Vidre Contemporani, Biennal d’Alcorcón 2006», una mostra constituïda arran de les obres guardonades i seleccionades en el Primer Certamen Internacional d'Escultura en Vidre, convocat pel MAVA (Museu d'Art en Vidre d’Alcorcón) durant la primera meitat de l'any 2006.

El certamen es va desenvolupar en dues fases. En la primera es va demanar als candidats que presentaren un dossier amb informació sobre l'autor o autors i sobre les obres proposades. Una vegada desestimades les propostes que no complien els requisits formals de la convocatòria, l'equip directiu del MAVA va centrar el seu interès en les qualitats artístiques de les obres presentades, i va deixar en segon pla la trajectòria i el currículum de l’autor.

Les obres finalistes en van ser 26. Hi trobem obres de 17 autors espanyols, un argentí, dos canadencs, una hongaresa, dos italians i tres britànics.

Una vegada complida la primera fase va començar la segona, en la qual els artistes seleccionats van ser convidats a enviar l'obra al museu. Quan es van rebre totes les peces, es van instal·lar a la sala d'exposicions temporals del MAVA, amb la finalitat que foren plenament apreciades pel jurat.

El jurat va estar compost per set membres procedents de diversos àmbits relacionats amb la plàstica contemporània: Pedro José González Trevijano, rector de la Universitat Rei Joan Carles I, Rosina Gómez Baeza, directora de la fira ARCO durant els últims 25 anys, Víctor Nieto Alcaide, catedràtic d'Història de l'Art en la UNED, acadèmic de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Ferran i director del seu museu, Ángel Aragoneses, escultor i urbanista, Rafael Doctor Ronceros, director del MUSAC, Museu d'Art Contemporani de Castella i Lleó, Fernando Castro Flores, catedràtic d'Estètica de la Universitat Autònoma de Madrid, assessor estètic de diferents col·leccions d'administracions públiques, fundacions i entitats privades, comissari internacional, crític d'art, etc. i Rafael Sierra, director de la revista Descubrir el Arte.

El jurat, per unanimitat, va decidir emprar els 15.000 € del premi en l'adquisició de les obres: Cos de Cristall de Javier Velasco, S/T de David Israel i Untitled de Kathrin Partelli.

Tornar