// 07.03.2006 - 24.04.2006 / Sala SEMPERE

DONES ARTISTES. COL·LECCIÓ DEL MUA

Elena Aguilera, Montserrat Albert Sistachs, Lorena Amorós, María Chana, Mara Diaconu, Mª Teresa Martín-Vivaldi, Aurelia Masanet, Padma von Mühlendahl, Ana Peters, Gertrudis Rivalta, Carmen Cutillas, Everlyn Nicodemus, Sylvie Bussières, Dori Martín Lázaro, Asta Masyulite, Pilar Sala Vallejo, Elena Surdu Stanescu, Margarita Andreu, Begoña Baeza, Silvia García Ponzoda, Patricia Gómez, Paloma Muñoz y Mayte Vieta


El Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) se suma a la celebració del Dia Internacional de la Dona Treballadora amb una exposició composta íntegrament per obres de dones. Són artistes unides per la condició de ser dona i perquè les obres exposades formen part de la col·lecció del Museu. No obstant això, pertanyen a generacions distintes, troben motivacions diferents en el treball i cada una ha mamprès un camí de recerca que semblaria allunyar-les de la resta.

El resultat és una exposició que ofereix a l’espectador un ampli ventall de possibilitats. Les tècniques i materials utilitzats són molt diversos, com també ho és el llenguatge, que va des de l’abstracció a la figuració més narrativa. Elena Aguilera, Montserrat Albert Sistachs, Lorena Amorós, María Chana, Mara Diaconu, M. Teresa Martín-Vivaldi, Aurèlia Masanet, Padma von Mühlendahl, Ana Peters i Gertrudis Rivalta treballen en el camp de la pintura, mentre que Carmen Cutillas i Everlyn Nicodemus ho fan amb el collage. Materials com el bronze, paper reciclat, benes, pell de taronja, canyes o fils d’aram serveixen a Sylvie Bussières, Dori Martín Lázaro, Asta Masyulite, Pilar Sala Vallejo i Elena Surdu Stanescu per a fer les seues instal·lacions i escultures, mentre que Margarita Andreu, Begoña Baeza, Silvia García Ponzoda, Patricia Gómez, Paloma Muñoz i Mayte Vieta desenvolupen el discurs artístic a través de la fotografia.

Tornar