// 23.09.2005 - 05.11.2005 / Sala ALTAMIRA

A través dels meus ulls

Alicia Lamarca


La fotògrafa i llicenciada en Belles Arts Alicia Lamarca (Benidorm, 1975) exposa en el MUA la mostra A través de mis ojos, que inclou les sèries fotogràfiques En Berlín…, Álbum de familia i Las paredes hablan.

En Berlín…, és un diari personal en imatges de la vida d'una parella: Antonio i Michael, ambdós portadors del virus de la SIDA. Un diari que recull tant els moments quotidians de les seues vides, com els moments de reivindicació, de diversió i els espais que els envolten: la seua llar, ciutat i entorn. Tot això per a poder oferir a l'espectador una visió global de les seues vides. Segons l'autora, aquest projecte va sorgir com contraposició a tots els reportatges que mostren la malaltia de la Sida com una malaltia terminal i sense esperança, la qual cosa ha provocat una por excessiva i injust cap als quals la pateixen.

En Álbum de familia Lamarca reflexiona “no tots els embarassos no buscats són també no desitjats, una separació no sempre fa infeliç a un nen i no tots els homes es desentenen dels seus fills. Massa tòpics ocupen actualment el primer plànol a l'hora de parlar dels joves, solters i pares. Massa testimoniatges que espanten a pares i fills davant aquesta nova situació, que no significa la fi, ni una vergonya, ni és una creu”.

Las paredes hablan és una sèrie fotogràfica que suggereix que totes les ciutats del món tenen una mica en comú: les seues parets. Gràcies a elles les ciutats cobren vida, respiren i de vegades criden; indiquen llocs, suggereixen diversió, venen coses o murmuren pensaments. Les parets són miralls que reflecteixen les ànimes de la gent, encara que s'ignore la seua presència al passejar al costat d'elles.

Tornar