// 28.01.2005 - 16.04.2005 / Sala ALTAMIRA

Rambla Dins. Paisatges Interiors

Vicente Albero


La Sala Altamira del Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) albergarà l'exposició del projecte conjunt del fotògraf Vicente Albero Irles (Novelda, Alacant, 1966) i el poeta Javier Santos Asensi (Novelda, Alacant, 1962) RAMBLA DINS, Paisatges interiors. L'exposició està estructurada en tres parts: Paisatges en curs (2001/2002), Paisatges de geometria i contradicció (2001/2002) i Patrimoni de l'oblit (2001/2002).

RAMBLA DINS, Paisatges interiors, unix la fotografia de Vicente Blanc Anar-los i la poesia de Javier Santos Asensi, en un homenatge descarnat a l'entorn natural que els és propi. Mantenen la ferma intenció de recuperar la memòria gràfica d'eixos paratges abandonats a l'oblit, però que un dia van acompanyar i van donar identitat al seu creixement.

Es tracta d'una visió que desitja indagar en les arrels del ser humà en el seu entorn i els llaços que ho lliguen als elements d'eixe paisatge pròxim.

La seua obra tracta de l'estranyament de les persones expulsades del seu medi natural, mig que sentimentalment els correspon. L'individu contemporani i urbanita sent el desfici de saber-se desarrelat, víctima, sovint complaent, de la ruptura d'eixos vincles. La comunitat es veu reflectida per la seua perifèria en compte del seu nucli urbà i l'home per les seues empremtes.

Vicente Blanc Anar-los ha col·laborat en diverses publicacions com Altaïr, Integral, Neo 2, Ena palatal, Visual, L'última canana de Pancho Villa i diverses publicacions locals.

També ha realitzat diverses exposicions individuals sobre arquitectura, nu, autoretrat i viatges (Àfrica principalment).

Tornar