// 10.04.2003 - 28.06.2003 / Sala ALTAMIRA

R_evolució tecnològica

R-evolución tecnológica


El Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) inaugura el dijous 10 d'abril en la Sala Altamira l'exposició r_evolució, en la qual s'exhibirà material informàtic per a mostrar l'evolució de mètodes i suports informàtics: des de les primeres memòries de ferrites fins els actuals sistemes òptics d'emmagatzematge. Així mateix, es presentaran els projectes guanyadors i finalistes dels concursos Museu Tecnològic i la seva condició real i Museu Tecnològic i la seva condició virtual, convocats per l'Escola Politècnica de la UA, i es recrearà un laboratori informàtic dels anys vuitanta. La mostra romandrà fins el 28 de juny de 2003.

En la primera sala de la mostra s'han situat les peces cedides pel tècnic del Departament de Tecnologia Informàtica i Computació de la UA, Pablo Baeza, que passaran a formar part del futur Museu Tecnològic de l'Escola Politècnica. Les peces, procedents de la col·lecció particular de Baeza, són calculadores mecàniques (anys 40 i 50), unitats centrals de processament (CPU), maquinari, mòdems, ordinadors portàtils, enciclopèdies informàtiques i vàlvules, entre altres objectes en desús, que evidencien el vertiginós desenvolupament de la tecnologia informàtica.

La segona sala albergarà els projectes guanyadors i finalistes dels concursos citats. En relació amb el Museu Tecnològic i la seva condició real (és a dir, físic), el projecte guanyador és Display i back-up, d'Alejandro Aliaga Antón, i els finalistes Tecnologia i enginy, de Cristina Ruiz Molina, i In-cubus, de José Luis Durán Arribas. Quant al Museu Tecnològic i la seva condició virtual, el primer premi ha estat per a *Elad Rodríguez Álvaro i Eli Vidal Pastor, pel projecte MUAT 2000. El treball, consistent en una versió limitada del futur Museu Virtual, es penjarà de la web de l'Escola Politècnica una vegada acabada.

La tercera sala, que inclourà les peces donadas per la CAM, recrearà un laboratori informàtic dels anys vuitanta, quan la tecnologia informàtica era d'ús exclusiu de les empreses, amb equips informàtics antics i els primers llibres i enciclopèdies. El laboratori conté, entre altres objectes, un comptador de monedes, un mòdem, un fax, un lector de targetes magnètiques i panells amb els diferents llenguatges informàtics, des de l'antic ensamblador fins l'html, desenvolupat per a Internet.

Tornar