// 21.03.2003 - 10.05.2003 / Sala NAIAS

Limbo

Nacho Bolea


Els collages i acoblaments de Nacho Bolea, un artista multidisciplinar que s'ha dedicat a distintes branques artístiques com la pintura o les instal·lacions, presenta en el MUA algunes de les seues sèries de collages i acoblaments, construccions harmòniques creades a partir de retalls d'imatges i diversos materials que reflectixen els seus records d'infància, situen figures difuminades en paisatges perifèrics, irreals, o elaboren escenaris d'imatges inconnexes que desvelen un món atzarós, poblat de diferents estímuls i impressions incoherents.

Per a Nacho Bolea l'ús de materials eclèctics és primordial en el desenrotllament de la seua labor artística, i definix el seu estudi com "un gran mecano en el que tot és possible", un lloc on combinar tècniques i textures d'objectes i materials arreplegats en els seus habituals passejos com a trossos de periòdics, fotografies, trossos de cristal, plàstic, cartó, ninos, etc.

Des del punt de vista tècnic, per a Bolea és fonamental "les estructures repetitives, cinètiques, on l'obra d'art s'assembla a una maquinària", a fi d'aconseguir composicions equilibrades que, segons l'autor, s'han convertit "en les grans oblidades de l'art contemporani". Però l'obra de Nacho Bolea intenta transmetre una visió profunda de la realitat. Com la vida, retalls de pensaments, somnis i imatges procedents de la pròpia existència i els mitjans de comunicació, el treball d'este autor tracta d'oferir una nova lectura de la postmodernitat, el traç definitori de la societat contemporània on tot té cabuda i quasi gens sentit.

Tornar

// PUBLICACIONS