// 29.01.2003 - 29.03.2003 / Sala SEMPERE

La classe morta

Tadeusz Kantor


La mostra que proposem realitzar està centrada entorn d'una de les obres més significatives de Tadeusz Cantor, La classe morta, obra que es va estrenar l'any 1975 en Krzysztofory i que va donar lloc al cridat Teatre de la Mort. Una obra en la qual introduïx una nova dimensió psicològica en el que a interpretació es referix. Els personatges, uns vells que tornen als seus pupitres d'escola, estan en realitat morts creant un nou espai no físic.

Per a l'ocasió es portarà l'escenografia completa de la dita obra que es conserva íntegra en la Cricoteka. Al Costat d'ella s'exhibiran moltes altres peces (23 dibuixos, 3 pintures, 7 fotografies originals, 12 fotografies realitzades en els seus reperesentaciones a Espanya, 1 instal·lació i 11 objectes de l'escenografia), en relació sempre amb La classe morta, procedents d'importants col·leccions privades i museus com el Museu de Belles Arts de Cracòvia, o el Museu Sztuki de Lodz. També es projecta la pel·lícula La classe morta que va realitzar en 1976 un dels millors directors de cine polonés, Andrzej Wajda.

Es mostra així el públic espanyol la figura d'este genial artista donant una visió global en la que oferix la profunda interconnexió entre les seues obres plàstiques i el seu treball teatral. La primera vegada que es va poder vore en el nostre país obra plàstica de l'artista polonés va ser en la mostra L'escena de la memòria (1960-1990), organitzada per la Fundació Telefónica en 1997 en col·laboració amb la Fundació Caixa de Catalunya, exposició que va visitar les ciutats de Madrid i Barcelona que va organitzar visitant.

El catàleg reunix textos dels comissaris de la mostra, així com del crític teatral Antonio Arc i del president de la Fundació dedicada a Cantor a Cracòvia, Lech Stangret, persona que va treballar amb Cantor en Cricot 2.

Tornar

// PUBLICACIONS