// 20.05.2024 - 14.07.2024 / Sala CUB

EAC 2024. XXIV CONCURS ENCONTRES D’ART CONTEMPORANI

MIGUEL BAÑULS. MARÍA BRAVO. JUAN ANTONIO CEREZUELA. ARTURO COMAS. DELGADODAVID. ANA DÉVORA. DIMASLA (Diana Lozano+Álvaro Jaén). ANA ESTEVE REIG. RUBÉN FERNÁNDEZ ROJO. IGNACIO GARCÍA SÁNCHEZ. FERRAN GISBERT. MARINA GONZÁLEZ GUERREIRO. IAMLab. ABEL JARAMILLO. ADRIÁN JORQUES. MÓNICA JOVER. JAVIER MAP. CLAUDIA MARTÍNEZ. PABLO SANDOVAL. MACU SEGUÍ. ELISA TERROBA. PACO VALVERDE. VERÓNICA VICENTE


Un any més, l'estreta col·laboració entre la Universitat d'Alacant i la Diputació -a través de l'Institut de Cultura Juan Gil Albert- ens permet acollir en el Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) una nova edició de les Encontres d'Art Contemporani.

D'entre les prop de 90 propostes artístiques presentades al certamen, tant d'àmbit nacional com internacional, s'han seleccionat 23 que destaquen per la seua gran diversitat disciplinar i conceptual. Instal·lacions escultòriques, fotogràfiques i audiovisuals, peces videogràfiques, art tèxtil, dibuix, pintura, ceràmica, obres digitals i fins i tot basades en intel·ligència artificial s'entrellacen per a oferir una àmplia panoràmica de la creació més contemporània.

A través de les seues obres, el grup d'artistes presents en aquesta mostra aborda les preocupacions socials, vitals, polítiques i mediambientals que totes i tots compartim. Però, en aquesta edició, a més, la reflexió metaartística està molt present. Colors, textures, composicions, materials, tècniques, percepcions… tot mesclat en una coctelera en la qual creadors i creadores ens ofereixen la seua anàlisi i visió personal sobre les possibilitats i límits del llenguatge artístic.

L'actualitat i agudesa de les seues reflexions no poden deixar-nos indiferents; la seua sensibilitat, il·lusió i compromís són contagiosos. Aquesta exposició és tota una invitació a endinsar-nos en universos creatius on prendre consciència, evocar records, experimentar emocions o deixar-nos portar pels estímuls de la creació.

Gaudisquen de l'exposició, senten-se partícips de la mostra. Per a la Universitat d'Alacant és un plaer acollir en el nostre Museu la 24a edició dels EAC, en la qual la innovació, la investigació, el coneixement, la reflexió, l'esperit crític i el diàleg centren proposta. Tot un compendi de funcions i valors que des de la UA compartim plenament.

Tornar