// 18.06.2022 - 10.07.2022 / Sala ÀGORA

22a CONCURS TALLERS DIDÀCTICS MUA


Després de dos anys de pandèmia, el curs 2021-2022 ha sigut el del retorn a la presencialitat i el retrobament. Per als qui formem l’Àrea Didàctica del MUA, poder acollir en el museu els diferents grups dels centres educatius de la província s’ha convertit en motiu d’alegria i emoció. El parèntesi del confinament ens ha servit per a conscienciar-nos de com us trobàvem a faltar. Ens faltava el batec que dona vida al MUA, sense la vostra participació la nostra feina no té sentit.

Des que al febrer del 2000 va nàixer l’Àrea Didàctica del MUA, hem tingut clar que els tallers didàctics són l’eina més eficaç per a acostar, sensibilitzar i fer comprensible la creació contemporània. Estem convençuts que l’educació artística és el millor mitjà per a la reflexió i l’expressió de les idees, les emocions i els sentiments. Així que la nostra motivació màxima ha sigut dotar les persones participants dels instruments necessaris per a comunicar a través de la plàstica.

Aquest curs s'han realitzat tres propostes de tallers, dues relacionades amb l'exposició “Corpografias. El Cos en la col·lecció del MUA”, que proposava la plasmació d'experiències multisensoriales per als més xicotets i la creació de mapes corporals de les emocions per als majors, i una tercera vinculada a la mostra “mulier, mulieris”, que treballava sobre diversos aspectes relacionats amb la temàtica dona: identitat femenina, imposicions de bellesa, objetualización del cos, violència masclista, homenatge a dones il·lustres, maternitat, visibilització de la labor de les dones al llarg de la història, etc., amb el ferm propòsit d'impulsar i reforçar valors d'igualtat, respecte i llibertat.

El nombre de sessions de tallers que hem fet n’han sigut 61, amb un total de 1.223 participants de 22 centres educatius, i han sigut 74 les persones seleccionades i premiades en el 22è Concurs de Tallers Didàctics MUA.

Tornar