// 16.06.2022 - 24.07.2022 / Sala CUB

EAC 2022

Aurora Alcaide Ramírez, Greta Alfaro, Alfonso Almendros, Fernando Bayona, Bibiana de la Soledad, María Carbonell, Juan Gil Segovia, Jorge Isla, Abel Jaramillo, Fernando Jiménez Fernández, Fermín Jiménez Landa, Elena Jiménez, Eva Mauricio, Lucía Morate, Juan Carlos Nadal, Luisa Pastor, Cristina Peralta, Miquel Ponce, Daniel Domingo Schwitzer, Silvia Sempere, Víctor Solanas-Díaz, Josep Tornero, Llorenç Ugas Dubreuil, Verónica Vicente.


Un any més, l’estreta col·laboració entre la Universitat d’Alacant i la Diputació d’Alacant, a través de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, ens permet presentar en el MUA la XXII edició de les EAC (Trobades d’Art Contemporani).

En aquesta ocasió, del centenar de projectes artístics que s’hi han presentat provinents de diferents punts de la geografia nacional, el jurat n’ha seleccionat 24, que són els que formen l’exposició que ara podeu visitar.

La diversitat de temàtiques i propostes enriqueix en gran manera aquesta convocatòria. Una diversitat que també s’adverteix en la procedència i les tècniques utilitzades: escultura, pintura, gravat, fotografia, collage, vídeo, instal·lació, art digital… com una evidència de la pluralitat artística dels nostres dies.

La mostra es presenta com un enorme calidoscopi on tots els llenguatges tenen cabuda, però més important encara, on les diverses idees, conceptes i preocupacions dels artistes i les artistes es converteixen en plataforma oberta a la reflexió, el debat i el coneixement al voltant de la creació i la societat actual. Una oportunitat immillorable per a connectar la creació contemporània amb la comunitat universitària i la societat alacantina en general.

En definitiva, les trobades EAC estan concebudes com un espai per a la contemplació i el gaudi de l’art d’avui, però sobretot són el perfecte lloc de trobada on reflexionar, plantejar dubtes, entaular diàlegs o trobar possibles respostes a les incògnites, preocupacions i problemes del nostre temps.

Tornar