// 04.05.2022 - 22.05.2022 / Sala CUB3

L’abraçada. L’excepció d’un gest

Nicola Abbruzzese, Maria Giulia Alemanno, Ines Daniela Bertolino, René Breila, Raffaella Brusaglino, Cornelio Cerato, Eleonora Collini, Germana Eucalipto, Fabrizio Garelli, Cinzia Ghigliano, Franco Giletta, José González Jogo, Francisco Gordillo, Hermelando B M, Jotaká (Juan Carlos Viñas Ballesteros), Marco Laganà, Vito Langa, Julio Larramendi, Arianna Lion, Fabio Mancari, Pietro Marchese, Elisa Marengo, Marie, Nestor Martí, Víctor Mora, Nía B R, Saúl Ortega Castelló, Brenno Pesci, Antonio Presti, Prismadanza, Purpleryta (Ryta Barbero), Alexis Rodríguez, Roberto Santana Duque Estrada, Stefano Scarafia, Quique Sena, Rafael Suau, TAMBU (Valentino Tamburini), Daniele Testa, Casia Vengoechea, Pablo Yarza.


Inaugurada a Itàlia (Bossolasco, Piemont) a l’estiu del 2021, l’exposició «L’abraçada. L’excepció d’un gest», comissariada per Paola Travaglio, proposa les obres de més de quaranta artistes d’Itàlia, Espanya, Regne Unit, República Txeca, Moçambic, Cuba i els Estats Units que interpreten el tema de l’abraçada a través d’obres de pintura, il·lustració, escultura, fotografia, instal·lacions i video performance.

Una pluralitat de tècniques, materials, estils i cultures que s’uneixen en una abraçada global, que ofereix un espai de trobada i reflexió sobre el canvi en la manera de relacionar-nos i comunicar que ens imposa el particular moment històric que estem vivint, quan també un gest espontani i quotidià com l’abraçada s’ha convertit en una excepció. Una pluralitat que s’ajunta per a exorcitzar l’aïllament i oferir-nos una esperança de renaixement.

«Ens abracem per a trobar-nos complets», va escriure Alda Merini, i aquesta és la intenció, l’esperança i la síntesi de l’exposició.

Tornar