// 17.09.2021 - 17.10.2021 / Sala CUB2

PRANA

Luís Sanus


El Museu de la Universitat d’Alacant presenta «Prana», una exposició en la qual l’artista Luis Sanus (Alcoi, 1971) mostra una selecció del seu treball més recent. Llicenciat en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, Luis Sanus es mou entre la pintura, el modelatge i el disseny. La seua pintura en els últims anys ha evolucionat des de la figuració de caràcter més onírica i introspectiva a l’abstracció com a forma d’expressió artística, que li permet desenvolupar línies de treball més orgàniques i enèrgiques.

Prana és un terme utilitzat en ioga que prové de l’hinduisme, concretament de la paraula sànscrita prāṇa o praná, que fa referència a l’energia vital que connecta tot el que existeix en l’univers. Prana és la força absoluta que impregna tot el que ens envolta, l’essència mateixa de la vida. Luis Sanus centra la seua investigació en aquesta energia des del seu coneixement del ioga i el mindfulness i ho trasllada a les seues obres, a les quals dota d’una gran expressivitat mitjançant l’ús del color i de la llum.

El resultat és una experiència emocional carregada de lluminositat que guarda una relació directa amb la llum d’Alacant, ciutat en la qual l’artista resideix i que està present en tota la mostra.

Tornar

// PUBLICACIONS