// 11.06.2021 - 25.07.2021 / Sala CUB

EAC 2021. XXI CONCURS ENCONTRES D’ART CONTEMPORANI

Tete Alejandre, Art al Quadrat (Gema y Mónica del Rey Jordá), Aurelio Ayela, Pablo Bellot, Clara Boj & Diego Díaz, María Carbonell, Maite Centol, Patricia Collado, José Luis Cremades, DimaslA (Diana Lozano + Álvaro Jaén), Miquel García, María Amparo Gomar Vidal, Lara Ruiz, Valeria Maculan, Arturo Méndez, Xavier Monsalvatje, Marco Moreira, Luisa Pastor, Joaquín Peña-Toro, Miquel Ponce, Pablo Sandoval, Borja Santomé, María Tinaut, Josep Tornero


La 21a edició de les Trobades d'Art Contemporani, organitzats per l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert de la Diputació d'Alacant i el Museu de la Universitat d'Alacant, adquireix la força del projecte consolidat que avança cap al futur carregat d'energia i possibilitats.

Un any més, l'èxit de la convocatòria destaca per la quantitat de propostes presentades –un total de 128–, però sobretot per l'excepcionalitat de les 24 seleccionades. El MUA, espai de recepció de les TAC des de fa 18 anys, es torna a convertir en un escenari privilegiat de l'art més actual. Una oportunitat per a apropar-se a un multidisciplinari i plural conjunt d'obres que exploren les possibilitats de l'art per a rescatar la memòria històrica, propiciar la reflexió sobre la pràctica artística, possibilitar el joc espacial o experimentar amb suports poc convencionals que amplien fronteres cap al tèxtil, el reciclatge o els materials industrials.

La riquesa d'una exposició col·lectiva com aquesta es concreta en un doble vessant: d'una banda, la presència d'artistes de diverses generacions, geografies i disciplines, que permet diàlegs enriquidors que intensifiquen l'abast de les seues propostes; d’altra banda, el públic visitant està convidat a endinsar-se en un univers creatiu ple de suggeriments, qüestionaments, reflexions i troballes inesperades.

L'art és capaç d'expressar de manera admirable tot allò que ens sedueix, pertorba o commou. En aquestes trobades tenim una nova oportunitat de gaudir del compromís i la diversitat de la creació artística més contemporània.

Tornar