// 29.10.2020 - 29.11.2020 / Sala CUB2

La imagen velada

Javier Rojo


La Universitat d’Alacant, fidel al seu propòsit de promoció i divulgació de la cultura i l’art actual, té el gust de presentar a la sala COOL del Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) l’exposició “La imatge velada”, de l’artista segovià establit a Alacant des de fa més d’una dècada Javier Rojo. La mostra arreplega prop d’una vintena dels seus treballs més recents, que consisteixen en pintures de gran format que, per voluntat de l’artista, s’exposen recolzades en el sòl sobre tacs de fusta. Una picada d’ullet que ens acosta a la manera com es contemplarien les obres si visitàrem el seu estudi.

La producció de Javier Rojo es caracteritza per una gestualitat en la qual, a través del color i el matèric, genera superfícies suggeridores en les quals ressonen alguns dels postulats de l’expressionisme abstracte. La seua pulsió creativa, mescla d’espontaneïtat, domini tècnic i atzar controlat i conscient, el porta a una investigació constant, en la qual la pintura es converteix en una manera de vida i en una manera de mirar i estar al món.

Amb el títol de “La imatge velada” Javier Rojo al·ludeix a l’evocació. La veladura no mostra, insinua, i d’aquesta insinuació sorgeix el paper del públic, que no pot quedar com a subjecte passiu, sinó com a protagonista en el significat final de l’obra, únic i personal per a cada visitant. L’artista, mitjançant els seus quadres, proposa una experiència de contemplació, un joc d’artifici, una mena de trompe-l’oeil o pareidolia entre allò que veu l’ull i el que el cervell interpreta. Les pintures de Javier Rojo no són representacions de la realitat, o sí: atmosferes, gènesis de paisatges, ensomnis, horitzons, albors… En definitiva, cerques, indagacions, sorpreses, trobades i troballes que sorgeixen en la intersecció entre la creació de l’autor i la mirada de l’espectador.

Tornar

// PUBLICACIONS