// 01.08.2020 - 31.12.2020 / Sala VIRTUAL

VIDES TRANSFORMADES

Carlos Balsalobre, Ernesto Cartagena, Miguel Hache, Aarón Izquierdo, Erica Landfors, Elena M. Alpañez, Juan F. Navarro, Luisa Pastor, Rosa Ripoll, Ines Schaikowski


Estem vivint un temps insòlit. A tot el món, la crisi generada per la pandèmia de COVID-19 ha provocat el confinament de milions de persones a les seues cases i la limitació de moviments per la seguretat i la salut de tots. Aquesta situació ha transformat les nostres vides, la nostra manera de pensar, d’actuar, de treballar, de sentir, de crear…

Els museus contemporanis han de concebre’s com a centres de producció i divulgació de coneixement però, encara més important, com a espais on es propicia la creació de sentit crític en connexió amb el que s’esdevé. El MUA, fidel al compromís que té amb la realitat social, presenta VIDES TRANSFORMADES, una convocatòria internacional per a dur a terme una exposició col·lectiva virtual, que sorgeix amb la intenció de convertir-se en una plataforma de reflexió multidisciplinària sobre el canvi de paradigma vital que ha provocat l’aparició de la COVID-19.
El grup d’artistes seleccionat en aquesta convocatòria comparteix les seues vivències i ens fa partícips de la manera que té d’afrontar, creativament i conceptual, aquest temps de mudança: la soledat i la reclusió, la translació de relacions i hàbits al món virtual, la transformació dels nostres paisatges físics i emocionals o el caràcter vulnerable i efímer de l’existència.

Aquest temps de pandèmia ens ha demostrat, com afirmava Louise Bourgeios, que «l’art és garantia de salut mental»; quan la vida ens fa mal, l’art ens rescata, ens ajuda a sobreviure en situacions complexes, ens aporta consol i refugi, ens connecta amb la realitat, ens ajuda a entendre millor el món i a nosaltres mateixos; en definitiva, suposa un compromís amb la veritat i amb els altres. El nostre agraïment al col·lectiu d’artistes presents en aquesta mostra, i per extensió a tots a aquells i aquelles que amb la seua generositat, creativitat, passió i sensibilitat ens han fet més amable i suportable la quarantena.

Tornar