// 13.03.2020 - 25.07.2020 / Sala CUB2

Metàfores arquitectòniques

Agar Blasco


El Museu de la Universitat d'Alacant presenta una exposició dedicada a l'artista madrilenya Agar Blasco; un recorregut que arreplega 30 anys de creació artística a través d'una selecció de les seues obres més representatives.

“Agar Blasco. Metàfores arquitectòniques” representa un alt en el camí en el qual l'artista realitza un exercici de memòria personal i artística. L'exposició destaca principalment la seua producció escultòrica en la qual combina obres de ferro de gran format, al costat d'altres de menor grandària d'alumini, ferro, bronze o ceràmica. La mostra es completa amb dibuixos i pintures amb fortes connotacions arquitectòniques, i amb una interessant col·lecció de petites maquetes realitzades com a estudis previs per a escultures.

Les obres d'Agar Blasco estableixen un diàleg entre la matèria i el buit mitjançant la representació d'arquitectures impossibles. Espais oberts o tancats, a vegades laberíntics, amb passadissos, torres, arcs, portes o escales que en aparença no condueixen a cap lloc, però que formen part de la seua experiència vital. Agar pretén provocar un canvi en la mirada de l'espectador/a, que veja l'espai buit tant com l'obra, al mateix temps que ens trasllada a un món oníric al qual s'arriba traspassant els límits de la matèria.

Tornar